Locuintele scoase la inchiriat sunt mai ieftine

Joi, 09 Iulie 2009, ora 15:51
1791 citiri
Locuintele scoase la inchiriat sunt mai ieftine

Numarul apartamentelor scoase la inchiriat in Capitala, in iunie, este cu circa 40% mai mare fata de aceeasi luna a anului trecut, in conditiile in care chiriile s-au diminuat cu circa 27% fata de iunie 2008 si cu 0,2%-4,5%, fata de mai 2009, potrivit unui comunicat AnunturiParticulari.ro, conform NewsIn.

"In luna iunie 2009 a avut loc o crestere a ofertelor de apartamente scoase la inchiriat. Numarul acestora a sporit fata de luna iunie a anului trecut cu aproape 40%, iar pretul mediu solicitat pentru inchiriere si-a continuat deprecierea inceputa in a doua jumatate a anului precedent", se arata in raportul lunar realizat de servicul de monitorizare imobiliara AnunturiParticulari.ro.

Potrivit datelor prezentate, pentru gorsoniere, pretul mediu de inchiriere a fost de 299 de euro, foarte aproape de cel solicitat in luna mai, de 300 de euro.

Fata de luna iunie a anului trecut, reducerea chiriei a fost de 23%.

Apartamentele cu doua camere s-au inchiriat, in medie, in luna iunie, cu circa 427 de euro, pret cu 2% mai mic fata de luna precedenta si 27% fata de iunie 2008.

Chiriile pentru apartamentele cu trei camere au scazut, pentru prima data, in ultimii doi ani, sub 600 de euro.

Chiria medie solicitata, in iunie, pentru o astfel de locuinta, este de 595 de euro, cu 30% mai putin fata de iunie 2008 si cu circa 28 de euro mai mica fata de mai 2008.

Singurele care au inregistrat o usoara crestere a pretului mediu de inchiriere, fata de luna precedenta, de 2%, au fost apartamentele cu patru camere, unde chiria medie ceruta a fost de 878 euro.

Fata de luna iunie a anului trecut, scaderea este de 26%. In iunie au fost scpase la inchiriat in Bucuresti circa 2.600 de locuinte.

Raportat la luna mai a anului curent, cifrele ne arata o scadere a ofertelor cu 5% pentru patru camere, 7% pentru trei camere, 3% pentru doua camere, dar si o crestere de 7,5% in cazul garsonierelor.

Potrivit datelor AnunturiParticulari.ro, piata inchirierilor se afla in continuare in scadere si este de asteptat ca preturile sa-si continue trendul descendent.

"Scaderea preturilor de inchiriere a fost influentata pe de-o parte de cresterea ofertei pe piata, iar pe de alta parte de presiunea exercitata de chiriasi asupra proprietarilor.

Nivelul veniturilor pe care potentialii chiriasi le detin se resfrange asupra formarii pretului pe piata, iar criza economica le-a afectat considerabil bugetele. Din acest motiv, o parte dintre proprietari au ales alternativa optima si au decis sa reduca preturile, pentru a nu ramane cu apartamentele goale.

De asemenea, deprecierea leului in raport cu euro a impus a reducere a pretului pentru inchiriere", se arata in raportul AnunturiParticulari.ro. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartamente, #ieftiniri, #inchirieri, #preturi , #Apartamente