Locuintele noi sunt mai ieftine daca platiti cu bani cash

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 09:27
1088 citiri
Locuintele noi sunt mai ieftine daca platiti cu bani cash

Daca doriti sa va cumparati o locuinta cat mai ieftina, este de preferat sa platiti integral, preturile scazand, astfel, chiar si cu 20 de procente, in comparatie cu nivelul din 2008.

Dezvoltatorii imobiliari, mai ales cei care nu si-au finalizat inca proiectele, sunt dispusi sa negocieze daca veniti cu banii cash, relateaza Evenimentul Zilei.

Pentru un apartament in Obor Towers, din zona Obor din Bucuresti, pretul initial era de 1.450 de euro/mp. In prezent, insa, dezvoltatorii fac reduceri de 7%, pentru plata integrala.

De asemenea, in cazul Vitan Platinum Towers, preturile pot fi scazute cu 5 - 10% si ofera discounturi de tipul loc de parcare gratuit sau bucatarie mobilata si utilata.

In schimb, pentru dezvoltatorii care si-au terminat deja lucrarile, nu poate fi vorba de reduceri.

"Si noi am redus pretul, de la 1.100 de euro plus TVA, cat era in 2008, la 900 de euro plus TVA.

Acest pret acopera costurile de productie, dar nu am putea sub nicio forma sa facem reduceri suplimentare", sustine Corina Dordoi, director de vanzari la Doamna Ghica Plaza.

Motivul? In urma cu doi - trei ani, cand a fost inceputa constructia acestor ansambluri rezidentiale, pretul de constructie era de aproximativ 800 de euro/mp, la care se adaugau multe alte costuri. In prezent, acesta a scazut, de asemenea, la 600 de euro/mp.

#locuinte, #cash, #dezvoltatori, #imobiliari, #apartamente , #Apartamente