Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Islandezii investesc in sectorul imobiliar din Romania

Islandezii investesc in sectorul imobiliar din Romania
Investitorii islandezi sunt interesati de piata romaneasca, in special de sectorul imobiliar, data fiind cererea mare pentru locuinte decente ca urmare a urbanizarii rapide si calitatii slabe a actualelor locuinte, informeaza un articol publicat luni in cotidianul '24 Stundir'.

'Exista o lipsa de locuinte in Romania, astfel ca este un pas natural pentru investitorii si cei care lucreaza in sectorul imobiliar', a declarat directorul firmei de consultanta imobiliara Askar Capital, Tomas Sigurdsson.

In prezent, aceasta firma este implicata in trei proiecte de constructii derulate in Romania, incluzand atat constructia de apartamente cat si constructia de birouri. Potrivit lui Sigurdsson, faptul ca Romani a aderat la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 este un factor care a crescut atractivitatea in ochii investitorilor.

'Cred ca Romania este una dintre tarile din acea regiune care a avut cel mai mult de suferit de pe urma comunismului', a declarat Jafet Olafsson, director operational la Veigur, una dintre companiile islandeze care in prezent investeste in Romania. Olafsson a precizat ca Romania este o destinatie atractiva pentru investitori deoarece exista o mare stabilitate, o crestere economica de aproximativ sapte procente in ultimii patru ani si ofera multe oportunitati de investitii.

Potrivit Eurostat, in luna noiembrie 2007 Romania a inregistrat cea mai mare crestere in ritm anual a lucrarilor de constructii (32,6 %) din Uniunea Europeana, fiind urmata la distanta de Polonia (11,1 %) si Slovenia (9,1 %). Este pentru a treia luna consecutiva in care Romania se situeaza pe primul loc in UE la capitolul constructii, dupa o crestere in ritm anual de 38,1 % in luna octombrie 2007 si o crestere de 40 % in luna septembrie 2007.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1013 ori