Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitori spanioli aloca 70 mil. euro pentru 1.500 de apartamente pe un teren al Electrotehnica

Investitori spanioli aloca 70 mil. euro pentru 1.500 de apartamente pe un teren al Electrotehnica
Compania IUE Leader Imobiliare, cu capital spaniol, a cumparat cu 30,6 milioane de euro un teren de 4,37 hectare pe strada Lujerului din Bucuresti, detinut anterior de firma Electrotehnica, unde va construi un complex rezidential de 1.200 - 1.500 de apartamente.

"Terenul a apartinut fostei Electrotehnica si este foarte bine amplasat, in apropiere de Plaza Romania. Complexul va mai cuprinde o zona comerciale, precum si spatii pentru birouri", a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele IUE Leader Imobiliare, Alberto Mas Vila.

O trime din actiunile firmei dezvoltatoare sunt detinute de oameni de afaceri spanioli din Romania, o alta treime de investitori spanioli in proiecte imobiliare, iar diferenta de fonduri de investitii spaniole, a spus Mas Vila.

El a aratat ca valoarea proiectului este estimata la 70- 75 de milioane de euro, iar constructia va incepe chiar in acest an. Terenul a fost cumparat de la firma Winmarkt Alfa, avand ca asociati companiile Winmarkt SA, Bucuresti Alfa Center si TEC Administrare Afaceri.

Winmarkt SA administreaza 17 centre comerciale, cu o suprafata inchiriabila de peste 115.000 de metri patrati, in 14 orase. Societatea este detinuta de fondul de investitii New Century Holdings (NCH).

NCH administreaza pe piata romaneasca mai multe fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises si detine participatii majoritare la producatorul de panificatie Vel Pitar, compania de constructii IMSAT, magazinele Romarta si Winmarkt. De asemenea, fondurile de investitii controleaza firmele Electrotehnica, Electroaparataj, Aparataj Electric si Romarta 2000, care au fuzionat in vara anului 2005.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 810 ori