Imobiliare: apartamentele la rosu se vand chiar si cu 12.000 euro

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 16:58
2031 citiri
Imobiliare: apartamentele la rosu se vand chiar si cu 12.000 euro

Firmele din domeniul constructiilor au fost obligate de criza sa reduca tarifele, iar acum pretul solicitat de constructor pentru o casa "la rosu" ajunge si la 12.000 euro, in Capitala. 

Cei mai multi constructori se plang de situatia "dezastruoasa" de pe segmentul constructiilor civile.

"Lumea nu mai construieste, nu se mai face nimic. Totul este blocat", a declarat pentru Business Standard Alecsandru Ionut, administratorul firmei Alecsandru Construct din Iasi, care anul trecut construia cu aproximativ 60-70 de euro pe metru patrat, iar acum a scazut pretul la 30-40 euro/mp.

Anul trecut, tariful practicat pentru o casa "la rosu", ajungea pana la 150 de euro/mp, in acest pret fiind incluse fundatia, zidaria si structura acoperisului, iar acum, potrivit directorului unui firme de constructii din Bucuresti, preturile s-au redus la jumatate.

La nivel global, pretul unei case "la rosu", construita in regie proprie, e mai mic cu aproximativ 12-15% fata de anul trecut, estimeaza Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de materiale pentru constructii din Romania, avand in vedere faptul ca preturile la materialele de constructii s-au redus cu procente cuprinse intre 10% (BCA si caramida) si pana la 30% (tamplarie termoizolanta).

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#imobiliare, #apartamente, #constructii , #Apartamente