Finisajele: cea mai scumpa etapa a unei constructii

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 10:28
1493 citiri
Finisajele: cea mai scumpa etapa a unei constructii

Faianta alba, ca e mai ieftina, doar pe frontul de lucru, fara aparat de aer conditionat, fara centrala incluse in pret sunt strategii adoptate de participantii la tIMOn pentru atragerea clientilor loviti de criza.

Faianta intr-un apartament cu un pret mai mic nu va depasi inaltimea unui copil si va fi pusa doar acolo unde este nevoie, aerul conditionat dispare din dotarea locuintei, la fel ca si centrala termica, de asemenea, ferestrele si usile vor fi doar de culoare alba, arata parcurgerea ofertelor prezentate de unii dezvoltatori la targul tIMOn, care se incheie duminica in Piata Constitutiei din Bucuresti.

"In urma unei analize de preturi de la mai multi ofertanti am obtinut urmatoarea structura de costuri: serviciile, proiectarea, asistenta financiara, dirigentie reprezinta cam 4% din costul proiectului. Structura constructiei mai reprezinta 36,7%, zidaria - 6,5%, iar instalatiile - 9,2%. Cea mai scumpa etapa a unei constructii, cu cea mai mare pondere in pretul constructiei, o reprezinta finisajele (peste 40% - n.red.)", ne-a spus Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.

Firma Apulum 94, prezenta la tIMOn, are una dintre cele mai ieftine oferte.

Exista si o explicatie. "Sunt mai multe modalitati de a reduce din costuri, costuri ce se reflecta in preturile de vanzare practicate de majoritatea constructorilor. Unul ar fi faianta; aceasta nu se mai monteaza pana la tavan, nici la baie, nici la bucatarie, si se monteaza doar in spatiile de lucru", ne-a spus Mariana Solovei, project manager la Apulum 94.

De asemenea, obiectele sanitare vor fi mai ieftine, cumparatorul nu va avea jacuzzi, va avea o cada normala, dar nu cea mai ieftina, la fel si la partea electrica, iar produsele de lux vor fi evitate de catre dezvoltator.

"Mai sunt doua motive pentru care se pot gasi locuinte ieftine. Primul este reducerea preturilor unitare la materialele de constructie, iar al doilea motiv este reducerea adaosului comercial. Adica dezvoltatorul se multumeste cu un profit mai mic", spune Rosu Ioan Sorin, director la Apulum 94.

 

Ce efect vor avea scumpirile din sectorul de construcții asupra pieței imobiliare în următorii ani. Experți: ”Ne putem aștepta la o creștere de maxim 10%”
Ce efect vor avea scumpirile din sectorul de construcții asupra pieței imobiliare în următorii ani. Experți: ”Ne putem aștepta la o creștere de maxim 10%”
Sfârșitul de an ar putea să aducă un nou val de scumpiri, sectorul construcțiilor fiind și el vizat. Așadar, prețurile apartamentelor vor crește în România conform specialiștilor, chiar...
#constructii, #finisaje, #imobiliare, #materiale, #preturi , #Apartamente

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0001

1 USD = 4.7308 RON

0.0001
  1. Producătorul de piese auto cu peste 10.000 de angajați în România a concediat mii de muncitori în Germania. Ce decizii va lua în țara noastră
  2. De ce Morgan Stanley și Goldman Sachs văd un potențial de creștere a acțiunilor până în 2025