Doar sapte din 100 de apartamente noi din Bucuresti au cumparator

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 09:43
1608 citiri
Doar sapte din 100 de apartamente noi din Bucuresti au cumparator

Peisajul imobiliar bucurestean e dezolant la deschiderea de azi a tiMOn - Targul Imobiliar National, organizat pana duminica la Palatul Parlamentului. Impozantele blocuri-turn isi proiecteaza la orele serii siluetele impresionante pe cerul Capitalei, cele cateva lumini izolate de pe fatada aratand ca sunt totusi cate doi-trei locatari.

Potrivit companiei de consultanta imobiliara Anteea, oferta de spatii locative situate in ansambluri rezidentiale a crescut la nivelul lunii iunie 2009 la 7.000 de unitati, fara a se socoti insa proprietatile cumparate de catre investitori in imobiliare, care spera in profituri frumusele din vanzarea ulterioara.

Potrivit datelor companiei indicate, volumul locuintelor aflate spre vanzare la acesti investitori ar fi de cel putin 7.000 de unitati, numarul total de apartamente disponibile la vanzare urcand astfel la 14.000. In primele sase luni ale anului s-au vandut, potrivit Anteea, 515 unitati, cifrele fiind cu 20% mai mici decat in a doua parte a anului trecut si de sase ori mai mici decat perioada corespunzatoare a anului 2008.

Aceasta arata ca in primele sase luni au fost vandute doar 7% din totalul apartamentelor si garsonierelor noi de pe piata rezidentiala bucuresteana. O vizita in ansamblul rezidential Asmita Gardens, dezvoltat de compania indiana Asmita in parteneriat cu britanicii de la Charlemagne pe malul Dambovitei, in centrul Bucurestiului, surprinde prin faptul ca doar o mica parte din apartamentele definitivate par a fi locuite.

La orele serii, doar cateva dintre sutele de unitati locative disponibile aveau o lumina aprinsa. Potrivit declaratiilor facute de dezvoltatori in presa, prima etapa a proiectului urma sa fie gata in prima parte a anului, urmand ca restul sa fie definitivat pana la sfarsitul lui 2009. Acum, termenele au fost decalate.

"Ansamblul include 758 de apartamente, din care 324, respectiv prima faza, vor fi livrate incepand cu luna septembrie. Faza a doua va fi livrata incepand cu luna decembrie a acestui an", ne-a spus Atena Tiplic, directorul de vanzari al proiectului. Cu toata bezna din complex, dezvoltatorul sustine ca au fost ocupate 60% din locuinte. S-au vandut 275 de apartamente, dintre care 7% catre speculatori, spune Atena Tiplic.

Bezna de la ferestrele complexului de 16, 20 si 24 de etaje este explicata de aceasta prin scurta perioada de timp trecuta de la incheierea primei faze a proiectului. 

#apartamente, # proiecte, # investitori, # imobiliare , #Apartamente