Debransari in lant, in aceasta vara - Pretul gigacaloriei, principalul vinovat

Vineri, 19 August 2011, ora 12:28
1768 citiri
Debransari in lant, in aceasta vara - Pretul gigacaloriei, principalul vinovat

Scumpirea caldurii si a apei calde, anuntata in aceasta vara, a provocat un nou val de debransari. Situatia afecteaza intreaga tara, inclusiv locuitorii Capitalei, care, pana de curand, au fost privilegiati, caci nu au cunoscut prea multe majorari.

cum, insa, Primaria Capitalei a hotarat ca bucurestenii vor plati un pret de aproape 169,88 lei pe gigacalorie, incepand cu 1 august, in comparatie cu 124 de lei, cat plateau pana acum, ceea ce inseamna ca si Bucurestiul a intrat in randul oraselor lovite de fenomenul numit "debransari".

"Exista in perioada asta temerea de facturi mari, iar romanii incep sa se orienteze catre debransari. Insa e vorba de cei care au bani sa-si puna alte surse. In tara se intampla de mult fenomenul debransarilor. S-a ajuns pana la debransari totale. In Bucuresti, nu au prea fost pana acum, pentru ca nu au fost majorari de preturi.

Au fost oameni debransati fortat, in sensul ca nu le-a mai dat frunizorul caldura, iar altii s-au debransat pentru ca nu au mai putut sa plateasca. In momentul acesta, este greu de spus concret pe problema asta ceva, pentru ca este in miscare toata treaba. In orice caz, este un fenomen ciudat asta, nu este un fenomen normal", a declarat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiei de Proprietari din Romania (FAPR), pentru Ziare.com.

Fata de anul 2010, numarul debransarilor aproape ca s-a dublat, ajungand, in prima jumatate a acestui an, la 10.000 de apartamente care au renuntat la sistemul de termoficare de la stat.

"Conform datelor oficiale raportate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), in primele sase luni ale anului 2010 s-au debransat peste 6.200 de apartamente, pentru ca in intervalul ianuarie - iunie 2011 numarul acestora sa ajunga deja la 10.000. Observam astfel o crestere de peste 60%.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#debransari, #pret gigacalorie, #inretinere , #Apartamente