Cum poti obtine un pret mai mic cand vrei sa-ti iei o casa

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 09:04
1834 citiri
Cum poti obtine un pret mai mic cand vrei sa-ti iei o casa

Preturile apartamentelor din zonele centrale sunt mai mari fata de cele din zonele semicentrale sau aflate la marginea Bucurestiului, diferenta fiind de pana la 50% in unele cazuri.

Astfel, pentru un apartament cu doua camere din zona Calarasilor, proprietarul cere in jur de 105.000 de euro, iar pentru cele situate in Drumul Taberei, ofertele abunda cu preturi medii de 54.000 de euro.

Putine locuri de parcare, igrasie si galagie, un minus de 3.000 de euro

Se poate intampla ca apartamentul sa corespunda cu preferintele cumparatorului, dar zona in care se afla sa nu ofere multe facilitati.

"Locuinta poate fi foarte buna, dar imprejurimile sa nu ofere locuri de parcare suficiente. Cei care sunt presati sa vanda mai scad din pret", a declarat pentru gandul, Adrian Crivii, directorul companiei de evaluare Darian.

Alte aspecte, care pot duce la o reducere din pretul cerut de proprietar, sunt cele legate de starea peretilor, spre exemplu daca exista igrasie, daca apartamentul este stradal si toata ziua se aud zgomotele masinilor si daca este orientat spre nord (neluminos), ceea ce poate duce la o reducere din pretul cerut de 2.000 - 3.000 de euro, mai spune Crivii.

#apartamente, #casa, #locuinta, #zona, #preturi , #Apartamente