Cum au intrat in blocaj jumatate din apartamentele anuntate in vestul Capitalei

Luni, 22 Iunie 2009, ora 13:27
2140 citiri
Cum au intrat in blocaj jumatate din apartamentele anuntate in vestul Capitalei

Din cele 15.000 de locuinte noi anuntate in zona Drumul Taberei - Militari din vestul Capitalei, mai bine de jumatate au fost deja blocate. A fost mai intai Sunset Residences, a urmat oprirea constructiei la Infinity Residence, Primavara Lujerului sau Dimri Ghencea. Ce mai urmeaza?

Preturile apartamentelor vechi din Drumul Taberei si Militari - doua dintre cele mai mari cartiere ale Bucurestiului care acopera aproape toata zona de vest a orasului - au coborat sub nivelul de 1.000 de euro/metrul patrat, astfel ca un apartament cu trei camere a ajuns sa coste circa 70.000 de euro, scrie revista Business Construct, care apare in aceasta saptamana alaturi de Ziarul Financiar.

Tendinta a fost urmata relativ rapid de catre firmele care au construit locuinte noi in aceasta zona - in Primavara Ghencea sau in Ten Blocks preturile pornind de la circa 900 de euro/metrul patrat construit pentru locuinte gata finalizate. Si nici la acest pret cumparatorii nu stau deocamdata la coada.

Compania Ablon a oprit constructia proiectului Sunset Residences, unul dintre primele si cele mai mari ansambluri de locuinte blocate in Bucuresti. Ablon planuia sa ridice aici intre 1.800 si 2.100 de locuinte.

Ulterior a venit anuntul celor de la Conarg, care au amanat "pana la stabilizarea pietei" proiectul Quadra 2 din Militari, iar lista a continuat cu Infinity Residence sau Primavara Lujerului.

Poate cel mai important proprietar de terenuri din Drumul Taberei este grupul spaniol Gran Via, care detine trei loturi de mari dimensiuni (Tricodava, Frigocom si Electrotehnica), pe care intentioneaza sa construiasca 5.000 de locuinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blocaje, #locuinte, #metru, #patrat, #rezidentiale , #Apartamente