Clujeni pacaliti cu apartamente-fantoma

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 09:48
1592 citiri
Clujeni pacaliti cu apartamente-fantoma

Mai multe persoane reclama ca au platit avansuri pentru cumpararea unor locuinte intr-un bloc virtual. Trei clujeni au reclamat saptamana trecuta la Politia Cluj- Napoca ca au platit avansuri pentru cumpararea unor apartamente intr-un bloc care inca nu a fost construit.

In acte, blocul cu zece etaje, situat pe strada Pasteur, nr. 10 din Cluj-Napoca, trebuia finalizat la 1 martie 2007. La fata locului exista in momentul de fata doar o casa veche. Inspectorul Raluca Seucan de la IPJ Cluj a precizat ca plangerile penale ale clujenilor privesc infractiunea de insela ciune.

"La Politia Cluj-Napoca exista un dosar penal cu cinci plangeri depuse de cei care se considera inselati in aceasta poveste", a spus inspectorul Seucan. Una dintre persoanele care se considera inselate este Magdalena Arie- san, din Turda. "Am aflat dintr-un ziar de anunturi de constructia blocului. Am incheiat actele cu Sebastian Leontiuc si am platit un avans de 8.400 de euro.

In contract se arata clar ca locuinta se preda la data de 1 martie 2007, pe baza unui proces-verbal de predare-primire. Acelasi contract mai prevede ca daca locuinta nu este predata la timp, contractantul va plati o penalizare de 0,05 la suta din pretul locuintei pentru fiecare zi de intarziere", a spus Ariesan.

Promisiuni de returnare a banilor

O alta clujeanca ce a platit un avans de 7.500 de euro este din Turda si nu vrea sa-si dezvaluie numele pentru ca cei de la firma constructoare Europlan, reprezentata de Sebastian Leontiuc, i-au promis ca ii vor da avansul inapoi. "Firma are sediul in Timisoara si am depus o cerere de reziliere pentru a putea primi banii inapoi in doua transe. Dar nu se stie cand".

In cazul femeii, Sebastian Leontiuc s-a angajat sa termine acelasi bloc la data de 1 mai 2007. O a treia persoana care se considera inselata este Leontina P. "Am vrut sa cumpar un apartament cu doua camere si am dat avans de 12.400 de euro. In cazul meu, blocul trebuia sa fie gata la 1 iunie 2007", a spus femeia.

Fara autorizatie

In cele trei cazuri, Marius Sebastian Leontiuc s-a angajat sa finalizeze acelasi bloc de zece etaje, la trei termene diferite, toate trei expirate de luni bune si fara ca muncitorii sa inceapa lucrarile. Reprezentantii Primariei Cluj- Napoca sustin ca firma Europlan nu are autorizatie de constructie pentru ridicarea blocului pentru care a incasat sume in avans. "Europlan nu a obtinut autorizatia de constructie pentru ca nu a depus documentele solicitate de Directia de Urbanism. In 2007, a schimbat destinatia din bloc de locuinte in centru ecumenic", a spus Diana Marginean, de la Primaria Cluj-Napoca.

Oficialul primariei clujene a mai precizat ca i-a informat pe toti clujenii care au dorit sa cumpere apartamente in blocul respectiv despre faptul ca nu exista nicio autorizatie de constructie. Natalia Imre, de la firma Europlan, a declarat ca blocul nu a putut fi construit deoarece societatea a intampinat greutati in procesul de obtinere a autorizatiei de constructie.

<a hre=http://evz.ro/articole/detalii-articol/392586/Clujeni-pacaliti-cu-apartamente-fantoma/>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.