Cele mai scumpe zone cu blocuri vechi

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 09:05
1833 citiri
Cele mai scumpe zone cu blocuri vechi

Chiar daca lucrurile ar trebui sa stea exact invers, aprtamentele vechi din Berceni, Vitan sau Titan sunt mai scumpe cu pana la 35% decat cele noi.

Din cauza perioadei dificile, dezvoltatorii imobiliari sunt aproape obligati sa vanda la preturi mult mai mici, pentru a nu ramane cu ele, informeaza Cotidianul.

"In mod normal, un apartament nou ar trebui sa fie mai scump cu 25-30% decat unul vechi din aceeasi categorie si situat in aceeasi zona.

Asistam la o perioada atipica, dezvoltatorii sunt nevoiti sa vanda, exista o foarte mare presiune asupra lor, unii prefera chiar sa vanda in pierdere decat deloc, ceea ce poate explica de ce in anumite cazuri preturile la apartamentele noi sunt sub cele ale apartamentelor vechi", a declarat Daniel Crainic, administratorul site-ului imobiliar www.imobiliare.ro.

In zona Vitan, metrul patrat al unui apartament nou costa 1.200 de euro, cu tot cu TVA, in timp ce un metru patrat al unui apartament vechi costa 1.698 de euro, anuntul nefiind unul dintre cele mai scumpe.

In Titan, metrul pastrat al unui apartament vechi 1.600 de euro.

Cei care vor sa achizitioneze unul nou vor plati cu pana la 300 de euro mai putin pentru metrul patrat construit.

Metrul patrat dintr-un apartament nou din zona Berceni costa 1.115 de euro, iar in cele vechi costa 1.700 de euro. 

#imobiliare, # blocuri, # apartamente, # scumpe , #Apartamente