Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai scump apartament din Romania a fost scos la vanzare FOTO

Cel mai scump apartament din Romania a fost scos la vanzare FOTO


Un penthouse cu sase camere situat in Bucuresti, langa parcul Herestrau, este cel mai scump din cele mai importante orase din tara, fiind la un pret de doua milioane de euro. Totusi, tendinta in piata este de ieftinire a apartamentelor de lux, al caror pret a ajuns la circa 200.000 de euro.

Astfel, preturile coboara si pana la putin peste 200.000 de euro, asa cum este cazul unui apartament tip duplex in Iasi, arata o analiza a portalului imobiliar a celor mai scumpe locuinte scoase la vanzare in principalele sase orase din tara. In unele cazuri, locuintele se vand mobilate si au unul sau doua locuri de parcare incluse in pret, conform Mediafax.

In Capitala se situeaza cea mai scumpa oferta, de doua milioane de euro, reprezentand un penthouse tip duplex situat intr-un bloc construit in anul 2009, in zona Soseaua Nordului-Herastrau, potrivit imobiliare.ro. Locuinta are sase camere si o suprafata utila de 330 de metri patrati. Proprietatea dispune de mai multe terase, cu o suprafata cumulata de 140 de metri patrati, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare in subteran.

Zona de nord a capitalei, cea mai scumpa

Pe locul al doilea in clasament se situeaza tot un penthouse din zona Herastrau, disponibil insa spre vanzare pentru 1,65 milioane de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc ridicat in anul 2007, are vedere spre cel mai mare parc al Bucurestiului si dispune de o suprafata utila totala de 450 de metri patrati. Spatiul interior este compartimentat in patru camere (living si trei dormitoare), plus dependinte.

Tot in zona de nord a Capitalei, un penthouse finalizat anul trecut are un pret cerut de 1,6 milioane de euro. Proprietatea face parte dintr-un bloc cu cinci nivele, are patru camere si o suprafata utila de aproximativ 217 metri patrati.

Situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje, un apartament cu vedere spre lacul Floreasca, dar si spre parcul Herastrau, poate fi achizitionat cu 1,5 milioane de euro. Proprietatea are o suprafata utila de 290 de metri patrati, la care se adauga terasele cu o suprafata cumulata de peste 200 de metri patrati. Impreuna cu apartamentul pot fi achizitionate si doua locuri de parcare, la un pret individual de 15.000 de euro (plus TVA).

Cel mai scump din Brasov, 600.000 de euro

In Brasov, cel mai scump apartament scos la vanzare este un penthouse de tip triplex listat pe Imobiliare.ro la un pret de 600.000 de euro. Locuinta face parte dintr-un imobil construit in anul 2010 in centrul istoric al orasului. Proprietatea dispune de o suprafata utila de 290 de metri patrati si este formata din sase camere, patru bai, o bucatarie si trei balcoane.

De asemenea, la ultimul etaj al ansamblului Europe Residence, un apartament de 300 de metri patrati utili are un pret cerut de aproape 400.000 de euro (399.000 de euro). Locuinta a fost finalizata in anul 2007, este mobilata, iar in pret sunt incluse doua locuri de parcare.

Cel mai scump apartament din Constanta are un pret cerut de 390.000 de euro. Acesta dispune de o suprafata de 180 de metri patrati si este situat la etajul al optulea al unui bloc cu 12 nivele construit in anul 2008. Proprietatea este amplasata in zona Faleza Nord, are vedere la mare si se vinde complet mobilata si utilata.

In zona Mamaia Nord-Butoaie, un penthouse finalizat in anul 2012 poate fi achizitionat cu 320.000 de euro. Apartamentul are cinci camere, o suprafata utila de 312 metri patrati si ofera vedere la mare si asupra lacului Siutghiol. Locuinta se vinde nemobilata, iar in pret este inclus un loc de parcare subteran.

In Cluj-Napoca, in zona Gruia, un apartament nou-construit cu cinci camere este scos la vanzare pe portalul imobiliar pentru 300.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 250 de metri patrati si face parte dintr-un ansamblu finalizat anul trecut. Proprietatea poate fi divizata in doua unitati locative, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare subterane.

Totodata, in centrul orasului, un apartament situat la etajul superior al unei vile finalizate in anul 2008 are un pret cerut de 290.000 de euro. Locuinta are cinci camere, o suprafata utila de 153 de metri patrati, iar in valoarea de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare.

In Timisoara, cel mai scump apartament scos la vanzare este un penthouse tip duplex nou-construit pentru care proprietarul cere 330.000 de euro. Apartamentul are patru camere si o suprafata utila de 220 de metri patrati, la care se adauga doua terase cu o suprafata cumulata de 170 de metri patrati. Imobilul se vinde complet mobilat si utilat, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare subterane.

De asemenea, in apropiere de centrul istoric al orasului, un apartament cu cinci camere, situat de data aceasta intr-o cladire ridicata inainte de 1990, poate fi achizitionat cu 300.000 de euro. Proprietatea are o suprafata utila de 178 de metri patrati, este recent renovata si dispune de un loc de parcare.

Iasi, pe ultimul loc al clasamentului

Orasul Iasi se afla pe ultimul loc al clasamentului, in conditiile in care cel mai scump apartament scos la vanzare, un duplex construit in anul 2006, costa 220.000 de euro. Proprietatea are o suprafata utila de 200 de metri patrati si este compusa din sase camere, plus dependinte.

In zona Copou, tot in Iasi, un penthouse situat intr-un bloc ridicat in anul 2008 este scos la vanzare pentru 215.000 de euro. Apartamentul are cinci camere si o suprafata utila de 180 de metri patrati, se vinde partial mobilat, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare subterane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2214 ori