Cat vom plati la caldura, fara subventie

Sambata, 14 Mai 2011, ora 13:11
2026 citiri
Cat vom plati la caldura, fara subventie

In sase luni, poti economisi 500 de lei daca ai centrala proprie. Pretul gigacaloriei ajunge la 298 de lei in Bucuresti, subventia reducand pretul la caldura cu pana la 60%.

In cazul in care subventia ar fi eliminata, pentru un apartament de trei camere, racordat la sistemul public, se vor plati 500 de lei pe luna, in perioada rece, si pana la 240 de lei pe luna, in vara.

In cazul unei familii cu 3 membri care detine un apartament de 3 camere fara centrala dar cu contoare proprii la apa, factura ajunge la 365 de lei pe luna de iarna cu subventie si aproximativ 500 - fara. In schimb, daca are centrala, plateste 400 lei, arata calculele realizate de Federatia Asociatiilor de Proprietari.

"In mod normal, si asta se intampla in statele din Vest, pretul la reteaua publica ar trebui sa fie mai mic decat al celor care au centrale. La noi e exact invers. Atunci cand produci pentru mai multi ar trebui sa vinzi ieftin, asta-i logica economiei!", a declarat Liderul Federatiei, Radu Opaina Opaina, pentru EVZ.

Opaina crede ca numarul persoanelor care vor opta pentru centrala termica de apartament va creste, chiar daca pretul gazului va fi majorat.

#apartament de 3 camere, #factura caldura, #pret gigacalorie, #radu opaina, #scumpire caldura , #Apartamente