Cat costa sa-ti upgradezi casa de la doua camere la trei

Duminica, 09 August 2009, ora 23:14
1590 citiri
Cat costa sa-ti upgradezi casa de la doua camere la trei

Chiar daca nu este o noutate, anunturile de schimburi de apartamente au inceput sa impanzeasca site-urile de imobiliare. Exista proprietari care doresc un apartament mai spatios, iar altii care vor sa renunte la spatiu in favoarea banilor.

Pentru cei care vor acum sa aiba o locuinta spatioasa, momentul este oportun schimburilor, si asta pentru ca diferenta de pret dintre un apartament cu doua camere si unul cu trei camere s-a redus cu aproape 50%, fata de acum un an.

"Odata cu scaderea preturilor locuintelor vechi, diferenta s-a diminuat. Acum este momentul propice pentru schimbarea apartamentului, pentru ca preturile sunt in scadere, iar daca vrei sa faci un upgrade, il faci la un pret scazut", a declarat pentru Gandul, Matei Malos, director MagazinulDeCase.

Acum un an, pentru un apartament cu doua camere in Titan, media pretului cerut de proprietari a fost de 84.000 de euro, iar pentru unul cu trei camere, pretul de oferta era de 118.000, ceea ce inseamna o diferenta de 34.000 de euro. La preturile actuale, mai mici cu 35% in cazul locuintelor cu doua camere, si cu 33% in cazul celor cu trei camere, diferenta este de 25.000 de euro.

Cosmin M. are 27 de ani, de profesie inginer in telecomunicatii, care desi nu este casatorit, se gandeste la viitor si vrea sa-si schimbe apartamentul cu doua camere pentru unul cu trei. Diferenta de bani pe care este dispus sa o plateasca este de 20.000 - 25.000 de euro.

"Eu cred ca este un pret corect. Cred ca apartamentul meu valoreaza acum 50.000 de euro. Am vizitat cateva apartamente cu trei camere si proprietarii mi-au cerut o diferenta de 35.000 de euro, ma gandesc totusi ca preturile o sa mai scada", a declarat Cosmin pentru Gandul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, #apartament, #camere , #Apartamente