Casa in Corbeanca, mai ieftina cu 40% fata de ianuarie 2010

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 10:55
4893 citiri
Casa in Corbeanca, mai ieftina cu 40% fata de ianuarie 2010

Dintre toate localitatile analizate in apropierea Capitalei, cel mai mult s-au ieftinit casele din comuna Corbeanca, unde pretul s-a diminuat si cu 40% fata de costul solicitat la inceputul lui 2010, pentru vilele cu o suprafata de pana in 150 de metri patrati, in timp ce valoarea medie a caselor din aceasta comuna este de 819 euro/mp.

Ieftiniri importante au fost inregistrate si in comuna Pantelimon. Aici, valoarea de listare pentru casele cu suprafata mai mica de 150 mp a scazut cu 18%, iar pentru cele a caror suprafata depaseste 150 mp cu peste 16%.

In Pantelimon, o casa cu o suprafata de 150 mp poate fi gasita la un pret mediu de 83.250 euro.

Otopeni, printre cele mai scumpe localitati

Si in Otopeni, pretul caselor a scazut in acest an, cu 9% pentru casele de pana in 150 mp si cu aproape 7% pentru casele de peste 150 mp.

Totusi, Otopeniul se mentine printre cele mai scumpe localitati din jurul Bucurestiului cu o valoare medie de 1.124 euro/mp pentru casele cu o suprafata de pana in 150 mp, respectiv 913 euro/mp pentru casele a caror suprafata depaseste 150 mp.

Proprietarii din Popesti-Leordeni cer cu 6% mai mult

Exista si localitati unde pretul caselor nu a inregistrat scaderi in acest an. O surpriza in acest sens vine din Popesti-Leordeni, unde, per ansamblu, pentru casele cu o suprafata mai mica de 150 mp, proprietarii cer in prezent 865 euro/mp, cu 6% mai mult fata de inceputul anului.

In acelasi timp, pretul cerut pentru casele din Popesti-Leordeni cu suprafata mai mare de 150 mp a scazut cu 6,5%.

"La fel ca in cazul apartamentelor, cele mai mari oscilatii ale preturilor au fost inregistrate la nivelul Capitalei si localitatilor limitrofe. Interesul pentru case a scazut simtitor, la nivelul intregii tari, desi pretul unei case la periferie este apropiat de cel al unui apartament in oras.

Totusi, pentru aproape aceeasi suma de bani, cumparatorii par mai degraba interesati de un apartament cu o locatie buna decat de o casa la marginea orasului", sustine Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.

Pretul mediu in Braso: 872 euro/mp

Casele cu o suprafata de pana in 150 mp scoase la vanzare in apropierea Brasovului s-au ieftinit cu aproape 3%, pretul mediu ajungand la valoarea de 872 euro/mp, in timp ce pretul caselor cu o suprafata de peste 150 mp a scazut cu peste 7% pana la 719 euro/mp.

In Brasov, cea mai importanta ieftinire a fost inregistrata in localitatea Sanpetru. Aici, pretul caselor a scazut cu 19%, de la 946 euro/mp la 767 euro/mp. Si casele din Rasnov s-au ieftinit in acest an cu aproape 16%.

In localitatea Cristian din judetul Brasov, pretul cerut pentru casele scoase la vanzare a scazut cu 13,5%.

Casele din Clu, cu 23% mai ieftine

Spre deosebire de apartamente, casele scoase la vanzare in judetul Cluj au inregistrat importante scaderi de preturi.

Astfel, in momentul de fata, acestea sunt cu 23% mai ieftine decat la inceputul anului.

Pentru casele cu o suprafata de pana in 150 mp din apropierea municipiului Cluj-Napoca, pretul practicat in prezent este de 455 euro/mp, in timp ce pentru casele de peste 150 mp, proprietarii solicita in medie un pret de 555 euro/mp. Printre localitatile cu cea mai bogata oferta sunt Floresti, Deusu si Gilau.

In Constanta, pretul caselor mai scazut decat al apartamentelor

Pretul caselor cu o suprafata de peste 150 mp scoase la vanzare in apropierea Constantei a scazut in acest an cu peste 7%, de la 642 euro/mp pana la 595 euro/mp.

Totusi, pretul caselor de pana in 150 mp a crescut in acelasi interval cu 15%. Si in Constanta, pretul caselor se mentine scazut in comparatie cu cel al apartamentelor.

Casele de pana in 150 mp costa in medie 499 euro/mp in Iasi

Cu o scadere de aproape 18% pentru casele de pana in 150 mp, respectiv aproape 28% pentru cele cu o suprafata de peste 150 mp, pretul caselor din apropierea Iasiului a simtit din plin efectele crizei in acest an.

De altfel, cu o valoare medie de 499 euro/mp pentru casele cu o suprafata de pana in 150 mp, respectiv 432 euro/mp pentru casele mari, dintre toate judetele analizate, Iasiul are, de departe, cele mai ieftine case.

Timis, vile de peste 150 mp, cu 10% mai ieftine

In comunele din apropierea Timisoarei, pretul mediu pentru casele cu o suprafata mai mica de 150 mp utili a scazut de la inceputul anului cu peste 17%, in timp ce pretul locuintelor mai spatioase a inregistrat un declin de peste 10%. Una dintre localitatile cele mai afectate de criza imobiliara este si cea care a cunoscut cea mai mare dezvoltare in anii de boom, Dumbravita.

La nivelul celorlalte comune din jurul Timisoarei, evolutia este diferita. In Giroc, spre exemplu, tendinta a fost mai degraba una de stabilizare a preturilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#case, #corbeanca, #ieftiniri, #imobiliare, #pantelimon , #Apartamente