Bucurestenii nu mai cumpara apartamente de lux

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 09:45
1872 citiri
Bucurestenii nu mai cumpara apartamente de lux

Apartamentele de lux din Bucuresti nu au avut foarte mare succes in ultimii ani, iar dezvoltatorii se plang ca abia mai reusesc sa vanda cate un apartament pe luna.

Stocul de astfel de apartamente este de 185 mil. euro, bani care nu pot fi valorificati, chiar daca inainte de criza pe piata real estate de lux se rulau aproximativ 100 mil. euro din vanzari, potrivit Capital.

Statisticile arata ca dintr-un numar total de circa 14.500 de apartamente construite in ansambluri rezidentiale in ultimii zece ani, circa 5.000 de unitati sunt inca disponibile la vanzare.

"Un stoc nevandut de 800 de apartamente de lux pentru piata bucuresteana e prea mult si nu cred ca vor fi absorbite de piata prea curand.

Cu banii pe care ii dai pe o astfel de locuinta iti poti cumpara o vila cu sapte camere in Pipera, cu tot cu teren.

Cei care cumpara asemenea locuinte nu le cumpara ca sa locuiasca, ci ca investitie, iar in aceasta perioada oamenii cu bani circula mult in afara si observa ca e mai avantajos sa faci o astfel de investitie pe Costa del Sol, in Grecia sau SUA", explica Asher Lax, directorul de vanzari al Adama, pentru Capital. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartamente, #apartamente de lux, #apartamente lux bucuresti, #devolatatori, #lux , #Apartamente