Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Blaga: Pot fi reabilitate termic 50.000 de apartamente, in 2009

Blaga: Pot fi reabilitate termic 50.000 de apartamente, in 2009

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca institutia are fonduri necesare pentru reabilitarea termica a 50.000 de apartamente, in 2009, ministerul avand alocate pentru acest program 360 milioane lei.

 


"Putem reabilita 50.000 de apartamente in acest an, iar licitatiile se vor organiza de catre primarii, si nu de catre minister" a spus Vasile Blaga.


Acesta a subliniat ca ministerul de resort are alocate pentru acest program 360 milioane de lei.


Potrivit acestuia, in Romania sunt in jur de 84.000 de blocuri clasa termica D si chiar F, iar prin programul de reabilitare termica se incearca aducerea acestora la o clasa termica minim B.


Blaga a adaugat ca ministerul pe care il conduce gestioneaza programe in valoare de 4,54 miliarde lei, iar acesti bani vor ajunge la administratiile publice numai pe proiecte.


"Prioritara este dezvoltarea echilibrata a Romaniei, pe cat posibil cu fonduri nerambursabile", a precizat recent Blaga, care a dat drept exemplu in acest sens fonduri importante care au fost deja accesate prin Programul Operational Regional.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1643 ori
Citeste mai multe despreBlaga apartamente reabilitare termica