Bancile, cei mai mari proprietari din piata apartamentelor

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 11:33
1586 citiri
Bancile, cei mai mari proprietari din piata apartamentelor

Cateva sute de proprietati, in mare parte rezidentiale, au ajuns in posesia institutiilor finantatoare, dupa esecul procesului de vanzare directa in perioada executarii silite, iar in viitor numarul locuintelor preluate de banci va urca la cateva mii, potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania, potrivit Mediafax.

"Estimam ca bancile vor prelua cateva mii de case si de apartamente, dupa ce au intrat deja in posesia a cateva sute. Procesul de vanzare va fi insa unul dificil in lipsa unei strategii adecvate, care trebuie sa includa o promovare ampla", a declarat, intr-un comunicat, Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Pana sa ajunga in proprietatea institutiei financiare finantatoare, un activ imobiliar neperformant trebuie sa treaca prin procesul de executare silita si licitatie juridica, etapa care dureaza minim cateva luni. 

Vanzarea activului in cadrul acestei etape este adesea foarte dificila din cauza promovarii insuficiente sau a imposibilitatii vizionarii proprietatii, in contextul in care proprietarii se opun cel mai adesea procesului de vanzare prin executare, potrivit companiei de consultanta si brokeraj imobiliar.

Dupa esuarea gasirii unui cumparator in cadrul mai multor licitatii successive, activul imobiliar intra in posesia institutiei finantatoare, care va incerca la randul ei sa obtina venituri din vanzarea sau din inchirierea sa.

#apartamente, #banci, #consultanti, #imobiliari , #Apartamente