Apartamentele din Bucuresti s-au ieftinit usor

Luni, 01 Iunie 2009, ora 17:41
1900 citiri
Apartamentele din Bucuresti s-au ieftinit usor

Preturile apartamentelor noi si vechi din Bucuresti s-au redus, in mai, in medie cu doar 1%, comparativ cu luna precedenta, si cu 10% comparativ cu inceputul acestui an, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International, relateaza NewsIn.

"In luna mai fiecare sector s-a miscat ca valoare, dar oscilatiile au fost neregulate, fara o tendinta clara.

Sectorul 5 scade cu 4%, sectorul 4 creste cu 5 %, un altul stagneaza si restul raman indecise intre o marja de +/- 2%.

Comparat cu inceputul acestui an, nivelul mediu al preturilor cerute este cu 10% mai scazut, in timp ce fata de maximul atins, in aprilie 2008, este cu 28% mai mic.", se arata intr-un studiu realizat de Colliers.

Potrivit Colliers, in mai, pretul mediu al apartamentelor vechi a ajuns la 1.131 euro pe metru patrat, in timp ce metrul patrat in apartamentele noi s-a tranzactioant in mai, in medie, cu 1.772 euro.

Sectorul sase are in continuare cele mai ieftine apartamente, pretul mediu fiind de 913 euro/mp, cu circa 2% mai mic fata de aprilie. Scaderi ale preturilor au fost inregistrate si in sectorul 2 si 3, pretul mediu pe metrul patrat ajungand la 990 euro/mp, mai putin cu 4%, respectiv 1.060 euro/mp, cu 2% sub nivelul din luna precedenta.

Cele mai scumpe apartamente vechi se gasesc in sectorul 1, unde in mai pretul mediu al unei locuinte situata intr-un imobil vechi a crescut cu 4% fata de luna aprilie, ajungand la 1.656 euro.

In sectorul patru, pretul mediu a crescut cu 5%, la 1.291 euro/mp, iar in sectorul cinci s-a redus cu 4%, la 1.165 euro/mp.

Potrivit Colliers, o stabilizare a pietei imobiliare ar putea aparea abia in toamna in cazul unei activitati economice stabile la nivel general, in timp ce pe perioada verii se vor inregistra in continuare oscilatii neregulate ale preturilor.

Pretul unei locuinte este calculat pe suprafata construita a apartamentului plus aria teraselor.

 

#apartamente, #colliers, #companie, #consultanta , #Apartamente