Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

50.000 de locuinte noi vor scadea in 2012 preturile la apartamentele ceausiste

50.000 de locuinte noi vor scadea in 2012 preturile la apartamentele ceausiste

Peste trei ani, daca dezvoltatorii se tin de cuvant, oferta de apartamente in ansambluri rezidentiale poate duce la suprasaturarea pietei rezidentiale din Bucuresti, ducand la diminuarea preturilor la apartamentele vechi.

Potrivit agentiei imobiliare Real Time, numarul total de unitati locative situate in ansambluri rezidentiale anuntate pana in 2012 se ridica la 54.283 de locuinte. Actorii de pe piata imobiliara sustin ca si daca vor fi livrate doar jumatate dintre locuintele anuntate preturile apartamentelor vechi vor scadea, pentru ca se va crea un dezechilibru intre cerere si oferta.

"In cazul in care jumatate din apartamentele anuntate vor fi livrate se va crea o supraoferta. Va fi un soc pe piata apartamentelor vechi, nu putem estima cu cat, dar cu siguranta preturile vor fi in scadere, mai ales ca apartamentele noi din 2012 vor fi construite cu preturi mai mici la teren, materiale de constructie, precum si la manopera, lucru ce se va reflecta in preturile mai mici de vanzare", ne-a spus Matei Malos, directorul site-ului imobiliar magazinuldecase.ro.


In momentul de fata exista zone unde apartamentele noi sunt mai ieftine decat cele vechi si nu intra in discutie zonele centrale.


"Spre exemplu, in Titan, preturile apartamentelor vechi sunt mai mari cu 15% decat ale celor din ansambluri rezidentiale. Raportul se va inversa in momentul aparitiei pe piata a ofertelor anuntate", a adaugat Ion Catutoiu.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2206 ori