Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

4.000 de apartamente prezentate la Condominium 2007

4.000 de apartamente prezentate la Condominium 2007

Bucurestenii isi pot alege locuinta din cele peste 4.000 de apartamente prezentate in vederea vanzarii la primul Targ de apartamente Condominium 2007, care prezinta peste 35 de proiecte rezidentiale, inclusiv pentru clasa mediu-inferior, a precizat joi Felicia Iordache, director general Plus Media, co-organizatorul evenimentului.

'Apartamentele in blocuri noi au devenit vedeta pietei imobiliare romanesti. Din necesarul estimat pentru Bucuresti, de 60.000 de unitati locative, 15.000 se afla deja in constructie, urmand sa fie finalizate in scurt timp. Cu toate acestea, miscarile din piata nu vor merge spre o ieftinire a apartamentelor, in urmatorii ani. Contrar celor intamplate pe pietele imobiliare din tarile care au aderat in 2004, unde preturile au scazut, mai mult sau mai putin simtitor, in Romania s-a inregistrat o crestere a preturilor, pentru locuintele in blocurile vechi, cu pana la 20 la suta. Aceasta miscare poate deveni chiar periculoasa in momentul in care preturile sar mult peste evaluarile bancilor finantatoare', a precizat Ruxandra Cretu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.

Prima editie a Targului de Apartamente Condominium, organizata la Bucuresti, in perioada 15 - 18 februarie 2007, la World Trade Plaza, reuneste peste 35 de proiecte rezidentiale, totalizand peste 4.000 de apartamente, dispnibile in ansamblurile din Capitala, dar si de pe Litoral. Cu acest prilej, vor fi lansate in piata doua proiecte noi, Mediterraneo, in Pipera, o investitie de 17 milioane euro, in 70 de apartamente, si Domenii, o investitie in zona cu acelasi nume, de 15 milioane euro.

'Pretul apartamentelor noi nu va putea scadea, mai ales la cele amplasate in zonele centrale. Aici, terenurile ating preturi de pana la 2.000 de euro/mp, acestea avand o cota de pana la 60 la suta din valoarea totala a apartamentului. De aceea, in prezent, a crescut presiunea pe zona de Sud si Vest a Bucurestiului unde se mai pot gasi terenuri intravilane mari, de pana la 100 de hectare. In aceste zone se pot cumpara si asa zisele apartamentele noi populare, adresate clasei cu venituri medii. La targ exista dezvoltatori care ofera garsoniere la circa 45.000 de euro sau apartamente de 2 camere cu 60.000 de euro, cu suprafete comparabile cu cele din blocurile vechi, dar cu finisaje de calitate superioara. Din pacate, romanii nu au descoperit cu adevarat piata apartamentelor noi, ceea ce duce la preturi de licitatie pentru cele vechi', a subliniat Ruxandra Cleciu.

Condominium 2007 isi propune sa reuneasca, intr-un spatiu modern firme din domeniul imobiliar, al constructiilor, precum si din domeniul financiar-bancar, asigurarilor de locuinte, precum si un mic colt ,,deco,,.

Evenimentul va cuprinde si o sectiune de conferinte de business pe profil, care isi propune sa reuneasca developerii, agentiile imobiliare, institutiile financiare, furnizorii de echipamente si accesorii adecvate utilarii apartamentelor, cu scopul gasirii de solutii comune de colaborare. La conferinta vor veni si dezvoltatori din spatiul UE care nu au investit inca pe piata imobiliara romaneasca, dar sunt interesati de oportunitatile acesteia.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1016 ori