Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

1000 euro, intretinerea pe luna la un apartament de lux

1000 euro, intretinerea pe luna la un apartament de lux
Factura de intretinere a unui apartament de lux din zonele ultracentrale si de nord ale Capitalei - Dorobanti, Floreasca, Primaverii, Herastrau, care ajunge sa valoreze peste doua milioane de euro, se poate apropia de 1.000 euro, sustin consultantii imobiliari ai companiei EuroMetropola.Cele mai mare costuri de intretinere pentru un apartament de lux se regasesc, potrivit consultantilor imobiliari, in cartierul Primaverii. Astfel, in aceasta zona, intr-un bloc exclusivist de pe strada Mircea Eliade, unde un apartament cu patru camere costa 2,4 milioane de euro, factura lunara de intretinere a acestor proprietari se poate apropia de 1.000 euro.


La o distanta ceva mai mare de centru, in Pipera, intr-un bloc ce beneficiaza de complex de recreere la parter (piscina, sauna, spa, sala de fitness), cheltuielile de intretinere aferente unui apartament cu trei camere ajung la 2.500 lei."Pe langa utilitatile consumate de fiecare proprietar, se platesc si cheltuielile de administrare si intretinere a centrului de recreere, inclusiv personalul care asigura aceste servicii. In aceeasi zona, in blocurile care nu au acces la astfel de centre, intretinerea variaza intre 700 si 1.000 lei", mai precizeaza consultantii imobiliari.In schimb, pe Soseaua Nordului, la doi pasi de Parcul Herastrau si de Satul Francez, proprietarul unui apartament cu patru camere (200 mp), plateste lunar intre 600 si 1.000 lei, in functie de sezon, pentru intretinere. "Aceasta este una dintre cele mai mici facturi din zona respectiva pentru ca blocul nu beneficiaza de serviciu de paza permanenta, nu dispune de alte facilitati care ar presupune cheltuieli suplimentare", afirma consultantii EuroMetropola.In top intra si zona Floreasca, unde intr-un bloc nou si exclusivist, cu patru nivele si numai patru apartamente, pe langa intretinerea de 1.100 lei/luna, proprietarul fiecarui apartament plateste aproximativ 1.500 lei/luna, serviciile de paza asigurate de patru agenti care lucreaza in patru ture."In complexul Central Park din zona Floreasca - Stefan cel Mare, momentan intretinerea costa 1.100 lei pentru un apartament cu patru camere, o factura rezonabila, cred proprietarii, mai ales ca aceasta suma include si intretinerea peluzei din mijlocul complexului si a celorlalte spatii verzi. In curand, factura acestor locatari se va incarca simtitor pentru ca urmeaza sa se construiasca si un centru de relaxare cu piscina si sala de fitness, ale caror cheltuieli vor fi suportate de beneficiari", au mai adaugat cei de la EuroMetropola.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1580 ori