1.600 de apartamente "de hartie" blocate in Pipera

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 09:05
1568 citiri
1.600 de apartamente "de hartie" blocate in Pipera

Sirul lung al ansamblurilor rezidentiale din Bucuresti blocate din cauza vanzarilor slabe de locuinte a fost completat de compania israeliana Shapir Group, care a inghetat constructia unui proiect de 1.600 de locuinte in zona Pipera din nordul Bucurestiului, dar si un ansamblu de 800 de apartamente din Sibiu.

Compania israeliana s-a vazut nevoita sa returneze banii pe care i-a incasat de la o serie de clienti, preturile in cadrul North Park pornind de la 75.000 de euro plus TVA pentru studiourile cu o suprafata construita de 50 de metri patrati.

"Avem clienti, dar nu suficienti cat sa construim. Nu am accesat banii din creditul de la Leumi Bank, iar avansurile percepute de la cumparatori le-am returnat", a declarat Avi Morgenstern, directorul operatiunilor internationale in cadrul companiei israeliene.

Nivelul slab al vanzarilor a dat peste cap planurile celor mai multi dezvoltatori imobiliari, care s-au vazut nevoiti sa blocheze sau sa amane procesul de constructie, pierzand sume importante de bani. "Asteptam sa vedem cum va fi piata. Consideram ca avem conceptul potrivit. Daca va trebui la un moment dat sa ne ajustam proiectul, il vom ajusta", a mai spus Morgenstern.

Printre proiectele de locuinte blocate din Bucuresti se mai numara si ansamblurile Sunset Residences, Infinity Residence, Quadra 2 sau Atrium.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#apartamente, #imobiliare, #pipera , #Apartamente