Preturile apartamentelor noi nu scad din cauza bancilor

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 10:29
1843 citiri
Preturile apartamentelor noi nu scad din cauza bancilor

Locuintele vechi s-au ieftinit semnificativ, tranzactii nu prea sunt, dar dezvoltatorii de imobile noi nu coboara pretul, pentru ca nu-i lasa bancile.

“Exista dezvoltatorii imobiliari care au luat credite corporatiste de la unele banci comerciale care nu le permit scaderea pretului sub o anumita limita, pentru ca altfel ei n-ar mai putea rambursa imprumutul. Altii doar asteapta vremuri mai bune cand piata isi va mai reveni.”, a declarat, pentru Gardianul, analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

Analistul preconizeaza ca vor mai avea loc scaderi de preturi, dar reluarea tranzactiilor, depinde de reluarea creditarii. “Bancile nu se vor grabi sa reia activitatea de creditare pentru sectorul neguvernamental, atat timp cat au un client mare si sigur, statul roman.

“Ne aflam in fata unei piete blocate din punct de vedere psihologic si oricat ar scadea preturile de vanzare ale apartamentelor noi, cumparatorii sunt in continuare setati sa astepte noi ieftiniri”, a explicat si Adrian Erimescu, directorul imobiliare.ro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #dezvoltatori, #imobiliare, #imprumuturi, #piata, #zilisteanu , #Apartamente noi