Preturi vechi pentru apartamentele noi

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 09:59
3497 citiri
Preturi vechi pentru apartamentele noi

Criza a calmat saltul spectaculos al preturilor la apartamente si i-a determinat pe dezvoltatorii imobiliari nu numai sa scada preturile, dar si sa negocieze mai mult si sa cedeze in fata clientilor.

Locuintele au ajuns in prezent la preturi cu pana la 30-40% mai mici fata de anul trecut, in cazul apartamentelor vechi. Reducerile la locuintele noi ajung si ele la circa 20%, in functie de pozitia acestora si dezvoltator.

La sfarsitul anului 2007, puteai achizitiona cu 100.000 de euro in Capitala doar o garsoniera intr-un ansamblu nou si un apartament vechi cu trei camere. In prezent suma e suficienta pentru un apartament nou cu doua sau chiar cu trei camere si case la munte.

"Se fac atat de putine vanzari in aceasta perioada, incat nimeni nu stie care sunt preturile in general. Unele apartamente se vand la preturi «decente», iar altele cu sume de nimic, in functie de stresul pe care-l are proprietarul sau dezvoltatorul", a declarat un reprezentant al Asociatiei Agentiilor Imobiliare, pentru Evenimentul Zilei.

Cu o avalansa de proiecte fara clienti si cu proprietari datornici la banci, tranzactiile se realizeaza, in general intre anumiti jucatori, care fie sunt prinsi in menghina crizei, fie profita de ea.

Capitala abunda de oferte speciale, aproape direct proportionale cu numarul de santiere. In cartiere, apartamentele cu doua camere ajung la maximum 90.000 de euro, in timp ce in zonele defavorizate, dar si in orasele din apropiere pretul e valabil pentru unitatile de trei camere.

La Cluj, cu 100.000 de euro, un client poate achizitiona proprietati la jumatate de pret fata de anul trecut.

In Ploiesti, o casa de 120 mp aproape de centru costa 45.000 de euro, in timp ce alt imobil similar si-a gasit cumparator abia dupa ce pretul a scazut de la 71.000 la 55.000 de euro.

Apartamentele noi pot fi cumparate in aceasta perioada in Timisoara cu preturi reduse cu pana la 20%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preturi, # apartamente, # scadere, # timisoara, # tranzactii , #Apartamente noi