Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 25.000 de locuinte noi

Peste 25.000 de locuinte noi
Capitala este in santier. 36 de proiecte rezidentiale, care totalizeaza 25.000 de apartamente, sunt in constructie in urmatorii doi-trei ani. Bucurestiul este tinta a tot mai multi dezvoltatori de proiecte imobiliare, atrasi de cererea foarte mare de apartamente si de veniturile in crestere ale romanilor.

Exista deja 36 de proiecte anuntate, aflate in diferite stadii de executie, care totalizeaza 25.000 de unitati, construite in urmatorii doi sau trei ani. "Ceea ce se construieste nu va acoperi cererea. Piata este dinamica. Cei care stau in blocurile vechi vand apartamentele si se muta in ansamblurile noi. Cu timpul insa se vor tranzactiona mai multe apartamente noi decat vechi", a spus Ilinca Paun, director Directia rezidential la compania de consultanta imobiliara Colliers.

Cumparatorii

Proiectele noi se vand foarte repede, inainte de a se incepe constructia. "In primele sase luni ale anului au fost contractate 3.000 de locuinte din complexurile rezidentiale noi si 4.000 de apartamente in imobilele vechi", opineaza Paun. Spre apartamentele noi se indreapta romanii cu venituri medii - intre 1.000 si 1.500 de euro/luna/familie sau investitorii care cumpara cam 40% din totalul locuintelor vandute.

"Dintre investitori, cei locali cumpara doua-cinci apartamente, oamenii de afaceri straini, din Grecia, Spania, achizitioneaza cate 15-20 de unitati, iar investitorii din SUA, Marea Britanie si Israel prefera sa cumpere pachete mari, de cateva sute de locuinte. Ponderea investitorilor este de 25% straini si de 15% romani", a precizatea. Circa 80% dintre investitori sunt din Israel, dar in ultimul timp vin si investitori din Spania.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.jurnalul.ro/articole/95961/peste-25000-de-locuinte-noi/ target=_blank>JurnalulNational</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 875 ori