Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Locul de parcare creste pretul apartamentelor noi cu cel putin 10.000 de euro

Locul de parcare creste pretul apartamentelor noi cu cel putin 10.000 de euro

Pretul unui apartament nou intr-un ansamblu rezidential modern din Capitala poate fi mai mare cu pana la 17.500 euro din cauza locurilor de parcare amenajate de dezvoltatorul proiectului in imediata apropiere a imobilelor, sustin analistii imobiliari de pe piata bucuresteana.

Potrivit analistilor imobiliari costul ridicat si diferenta de pret dintre un apartament nou si unul vechi este data, in prezent, si de locul de parcare, pe langa materialele moderne folosite in constructie, de finisaje. Astfel, daca la un apartament dintr-un imobil vechi locul de parcare nu este asigurat, dezvoltatorul unui complex rezidential nou ofera viitorilor locatari si aceasta facilitate, insa conta-cost.

"Uneori, locul de parcare este inclus in pretul apartamentului, insa, de obicei, cumparatorul trebuie sa plateasca intre 10.000 si 14.000 euro plus TVA pentru un loc in garajul subteran sau intre 2.500 si 8.000 euro plus TVA, pentru un loc la exterior", sustin reprezentantii companiei Colliers International.

Si agentii imobiliari care intermediaza aceste tranzactii sustin ca unii clienti sunt mai reticenti in a se decide pe loc daca vor un apartament sau nu in aceste ansambluri rezidentiale, iar multi considera ca pretul locului de parcare este mult prea mare pentru posibilitatile lor.

"La o prima vedere, daca dezvoltatorul anunta un pret de 70.000 de euro pentru un apartament, exista totusi si clienti interesati. Insa, cand acestia afla ca, pe langa faptul ca pretul locuintei afisat initial nu include TVA, trebuie sa mai plateasca si locul de parcare, iar pretul nu este deloc mic, unii renunta si se reorienteza catre apartamente vechi", au declarat reprezentantii agentiei Corint.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori