Locuintele noi din Bucuresti, de doua ori mai scumpe fata de alte orase

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 12:01
1782 citiri
Locuintele noi din Bucuresti, de doua ori mai scumpe fata de alte orase

Preturile apartamentelor noi din principalele orase din Romania au scazut in ultimii ani cu 26,5%-54% si, desi cele mai mari ajustari au avut loc in Bucuresti, locuintele din Capitala ajung in unele cazuri sa coste si dublu fata de cele din alte orase mari.

O analiza a locuintelor in functie de numarul de camere arata ca in cazul garsonierelor cea mai mare diferenta se inregistreaza intre Bucuresti si Iasi, diferenta fiind de 50%, informeaza portalul imobiliare.ro.

Astfel, cele mai ieftine garsoniere noi se gasesc la Iasi, unde pretul mediu solicitat de dezvoltatori este in prezent de 32.324 euro. Cumparatorii pot gasi oferte chiar mai ieftine de 30.000 de euro, in zonele Nicolina sau Podu Ros.

In majoritatea celorlalte mari orase analizate, cu exceptia Timisoarei si a Bucurestiului, preturile solicitate pentru o garsoniera noua sunt foarte apropiate: 36.089 euro la Cluj, 37.276 euro la Brasov, 38.039 euro la Constanta. La Timisoara, pretul unei garsoniere noi trece de obicei de 40.000 de euro, pentru ca pretul mediu cerut mediu pentru unitatile noi cu o camera din Bucuresti sa fie de 48.860 de euro.

Garsonierele din Capitala sunt si cele care s-au ieftinit cel mai mult in perioada de criza, pretul mediu solicitat in prezent pentru acesta reprezentand doar 46% din pretul mediu solicitat in urma cu patru ani.

Cele mai ieftine apartamente cu doua camere sunt la Cluj

La apartamentele cu doua camere, acestea costa in Cluj cat o garsoniera la Bucuresti. Aceste tipuri de apartamente s-au ieftinit cu un procent cuprins intre 34% la Timisoara si 53,5% in Capitala. Clujul are cele mai ieftine apartamente noi cu doua camere dintre marile orase analizate, cu un pret mediu cerut de 49.392 de euro. La Brasov, apartamentele noi cu doua camere costa in medie 52.302 euro. Ceva mai scumpe sunt la Iasi, putin peste 53.000 euro si Timisoara, aproape 54.000 euro. In Constanta, un apartament nou cu doua camere costa aproape 57.000 de euro.

Capitala iese din tipar si la aceasta categorie, dezvoltatorii bucuresteni solicitand un pret mediu de 84.939 euro pentru unitatile noi cu doua camere.

>b>Preturile locuintelor cu trei camere variaza semnificativ de la un oras la altul

In cazul locuintelor cu trei camere diferentele sunt semnificative de la un oras la altul. La aceasta categorie, cele mai mici pretentii au dezvoltatorii ieseni, care solicita in medie 64.047 euro pentru o unitate noua cu trei camere. Urmeaza cei din Cluj, cu un pret mediu cerut de 68.205 euro, pretul de aici fiind puternic influentat de zecile de oferte din Floresti, unde pot fi gasite apartamente noi cu trei camere cu suprafete mici la preturi ce coboara chiar sub 40.000 de euro. La Timisoara, un apartament nou cu trei camere costa in medie 74.700 euro.

Oferte mai scumpe sunt la Brasov si Constanta, unde se intalnesc si cele mai mici devalorizari, pretul mediu cerut fiind de 85.453 euro, respectiv 86.787 euro.

Capitala pastreaza statutul de cel mai scump oras din tara si la aceasta categorie, cu un pret mediu cerut ce depaseste 123.000 euro, aproape dublu decat in Iasi sau Cluj, in ciuda unei ieftiniri de 47% in ultimii ani.

Lansat in aprilie 2000, imobiliare.ro are peste 31.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

#preturi locuinte Romania, #preturi garsoniere, #preturi apartamente, #preturi locuinte orase , #Apartamente noi