Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii straini prefera apartamentele noi, cu suprafete mici

Investitorii straini prefera apartamentele noi, cu suprafete mici

Strainii care cumpara apartamente cu scopul de a le inchiria le prefera pe cele cu suprafete mai mici, deoarece intretinerea

In cadrul unui ansamblu rezidential pot fi apartamente cu doua camere, de 120 metri patrati (mp) construiti sau de 176 mp construiti, fara teresa sau spatii comune, iar apartamentele de trei camere pot avea 156 mp, respectiv de 229 mp.

Pentru a obtine un profit bun din chirii, strainii se orienteaza catre locuintele situate la etaje superioare, orientate catre sud, pentru mai multa lumina, utilate cu sali de sport, parcari subterane, de preferat in apropierea centrelor comerciale. Pentru cumparatorii romani pretul este un factor important de decizie atunci cand cumpara o casa si apoi se intereseaza de numarul de camere si alte dotari ale apartamentului, a explicat Monica Vladescu.

De obicei, strainii apeleaza la un analist al pietei imobiliare pentru a cere sfatul in ceea ce priveste valoarea investitiei, spre deosebire de clientul roman care cunoaste piata, sustin reprezentantii companiei DTZ Echinox. Potrivit datelor prezentate de acestia, fondurile de investitii, in special cele spaniole si englezesti, cumpara circa 80 - 85% din apartamentele noi.

"Este normal ca investitiile straine sa fie mai importante deoarece au o putere financiara mai mare, dar mai putem vorbi despre cultura si experienta strainilor in ceea ce priveste investitiile imobiliare. Pe termen scurt si mediu aceasta situatie nu se va schimba", sustin analistii companiei Regatta. Reprezentantii companiei mai spun ca investitorii straini sunt interesati de proprietatile din Bucuresti si orasele mari din tara, precum Constanta, Brasov, Iasi, Timisoara si Arad, Cluj Napoca si Oradea.

Bloombiz
(Sursa: Newsin)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1040 ori