Exista o conspiratie pentru a prabusi piata apartamentelor noi?

Luni, 25 August 2008, ora 09:31
2059 citiri
Exista o conspiratie pentru a prabusi piata apartamentelor noi?

Ipoteza unor carteluri de initiati ce urmaresc sa prejudicieze "noul" in materie de locuinte-desi posibila - nu pare sustinuta de argumente valide.

Mai degraba lacomia foarte ” romaneasca” a multor antreprenori a condus la starea de fapt bizara de azi cand profitul net (o tema despre care nus e vorbeste ) depaseste in destule cazuri 40 % pe an (ceea ce nu s e poate prelungi la nesfarsit) iar enervarea cumparatorilor posibili ( dar incapabili sa atinga cotele de calificare si sa se indatoreze) a atins niveluri foarte ridicate.


Mentalitatea de parjolitor (complet diferita de cea intalnita in Occident unde profitul rezonabil e aproape litera de lege fiindca acolo capitalistul vrea sa castige si ras-poimaine, nu doar azi) a condus, mai degraba, la acest blocaj sistematic unde antreprenorul vrea sa castige la fel de mult insa cumparatorii valizi s-au incheiat.


Aici se impune o corectie si fara nici o indoiala daca nu vor “lasa de la ei ” toti participantii (bancher, antreprenor, Stat), afacerea nu va inainta.

Un comentariu de Artur Silvestri, Profesor de gestiune imobiliara si expertiza de patrimoniu la Universitatea Internationala Francofona din Bruxelles.