Discount-uri de 30% la locuintele din nordul Capitalei

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 09:13
1861 citiri
Discount-uri de 30% la locuintele din nordul Capitalei

Preturile locuintelor din partea de nord a Capitalei au scazut cu circa 20-30%, fata de acum doi ani.

"Cei care sunt motivati sa vanda, intra in negocieri, cei care nu sunt motivati sa vanda, doar incearca sa vada la ce pret pot sa incheie o tranzactie", a declarat pentru Imopedia.ro Marius Iordache, director al agentiei Prosper Imob Concept.

Potrivit acestuia, in cartierul Floreasca negocierile se fac la un nivel de 20-30% din pretul initial, spre deosebire de acum doi ani, cand piata era una a vanzatorilor, iar negocierea foarte rar depasea 5%.

"Mai sunt insa si cazurile in care foarte multi dintre proprietari sunt pensionari, acestia nefiind dispusi sa negocieze foarte mult datorita varstei, spera sa mai obtina ceea ce obtineau anii trecuti, dar din pacate nu se mai poate acest lucru", mai arata Marius Iordache.

"Zona este principalul factor care decide preturile la apartamente.

Si in Floreasca, la fel ca in restul cartierelor, este foarte important amplasamenul locuintelor", a spus Alexandru Preda, director de vanzari Eurobest Imobiliare, citat de acelasi portal imobiliar.

"Dupa parerea mea, cea mai frumoasa zona din Floreasca ar fi cea din apropierea Parcului Verdi.

Aici, apartamentele sunt putin mai mari, in imobile de 2 etaje, sunt mai aerisite.

Preturile la apartamentele de 2 camere incep de la 55.000 de euro si urca pana la 80.000 de euro, functie si de subzona, utilitati, investitiile facute de vanzator, iar in cazul celor de 3 camere, de la 90.000 de euro.

In ceea ce priveste garsonierele, acestea si-au pastrat preturile din anii trecuti, ele fiind cele mai cautate in aceasta perioada.

Pretul acestora se situeaza undeva intre 55 si 60.000 de euro", a mai spus Preda.

Chirii intre 400 si 700 euro

Chiriile au mers si in Floreasca mai bine decat vanzarile.

Un apartament cu doua camere in apropiere de Dorobanti se gaseste la 400 de euro/luna, 3 camere in jur de 500 de euro, iar cele de 4 camere in jur de 600-700 de euro.

"Chiriile au scazut comparativ cu anul 2008, in perioada boom-ului imobiliar, ajungand undeva la 350-400 de euro la apartamentele de 2 camere, iar in ceea ce priveste piata apartamentelor noi din Floreasca, putem spune ca s-a construit intens in ultima perioada, chiriile ramanand in continuare destul de ridicate pentru acesata perioada.

Totusi dezvoltatorii prefera sa vanda apartamentele noi decat sa le inchirieze", mai arata Marius Iordache.

Potrivit agentilor imobiliari citati de portalul imobiliar, in Floreasca achizitioneaza, in general, cei care detin cash, programul "Prima Casa" nefiind foarte popular.

In ceea ce priveste noua formula pe care o va lua incepand cu 15 februarie, agentii imobiliari par sa fie de acord cu modificarile guvernamentale.

"Cei care au inceput constructiile acum sunt foarte dezavantajati, pentru ca raman cu ele neterminate.

Si atunci, aveau si ei nevoie de o sansa, care vine acum de la acest program.

Dar depinde in continuare foarte mult si de ei.

Daca inteleg ca trebuie sa lase preturile mai jos, astfel incat sa se coreleze si cu ceea ce ofera banca, atunci probabil o sa-i ajute", a conchis Alexandru Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capitala, #discount, #locuinte, #nord , #Apartamente noi