Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apartamentele noi din jurul lacurilor si parcurilor sunt mai scumpe cu 25%

Apartamentele noi din jurul lacurilor si parcurilor sunt mai scumpe cu 25%

Apartamentele noi amplasate langa lacuri si parcuri sunt mai scumpe cu cel putin 25% pe metru patrat fata de altele construite in zone mai putin verzi, in conditiile in care se folosesc aceleasi materiale de constructie, a declarat reprezentantul DTZ Echinox, Daniel Mitarcu.

Un metru patrat constuit costa intre 1.800 si 2.000 de euro (plus TVA) in ansamblurile rezidentiale situate langa parcuri sau lacuri, fata 1.300 euro cat costa intr-un imobil fara aceste facilitati.

Un dezvoltator care construieste un ansamblu rezidential investeste intre 620 si 630 euro pe metru patrat (plus TVA), la care se adauga alte cheltuieli indirecte, in proportie de 10-15%, precum si angajarea constructorului. Odata inceputa lucrarea, apartamentele pot fi vandute inca din faza de proiect cu un pret mediu intre 1.300 si 1.600 euro metru patrat, spun reprezentantii DTZ Echinox.

Potrivit analistului imobiliar Artur Silvestri, un factor important in ceea ce priveste profitul investitiei il au si preturile terenurilor care, in opinia lui, nu trebuie sa depaseasca 15-20% din valoarea totala a investitiei. Astfel, la o investitie de cinci milioane de euro, terenul nu trebuie sa coste mai mult de 500.000 euro, maximum un milion de euro. O investitie in zona Primaverii, spre exemplu, are un coeficient ridicat de risc, intrucat un metru patrat de teren se ridica la 3.500-3.800 de euro metru patrat, a explicat Silvestri.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 768 ori