Adama crede in relansarea pietei imobiliare in 2013

Luni, 11 Martie 2013, ora 17:15
2970 citiri
Adama crede in relansarea pietei imobiliare in 2013
Foto: Romania Libera

Dezvoltatorul imobiliar Adama, parte a grupului austriac Immofinanz, a vandut 100 de locuinte in Romania in 2012 si isi propune pentru acest an o crestere pana la 150-200 unitati, precum si inceperea a cel putin doua proiecte noi, in Bucuresti si Iasi, bugetul de investitii fiind de 20 milioane euro.

"Din punct de vedere economic nu vad mari diferente in Romania in acest an, ci doar la nivel de perceptie, de psihologie a consumatorilor, a profesionistilor din real estate. Este o perspectiva mai buna deoarece datele economice atat despre Romania, cat si despre Europa arata mai bine in acest an decat anul trecut. Nu mai este presiunea din Grecia sau Spania, care apasa pe toate pietele. In plus, evolutia Romaniei nu a fost atat de rea pe cat o vedeau cei de afara", a declarat pentru Mediafax Adreas Holler, membru al consiliului executiv al Adama.

In plus, alegerile din decembrie au adus mai multa stabilitate politica, potrivit lui Holler.

"Toate acestea vor avea efecte asupra a ceea ce se va intampla in acest an. In ceea ce priveste sectorul rezidential, e clar ca cererea exista. Trebuie insa sa atacam piata cu produsele potrivite, ca pret si calitate, iar oferta de astfel de locuinte este limitata. Noi reusim sa venim cu preturi bune pe piata, pentru ca avem costuri de constructie mai reduse. Din acest motiv, cred ca in urmatoarele 12 luni este cel mai bun moment pentru a cumpara o locuinta, pentru cei care au bani", a spus omul de afaceri.

El crede ca in urmatoarele 24-36 de luni locuintele vor incepe sa se scumpeasca, pe de o parte pentru ca oferta la preturi accesibile se diminueaza considerabil, iar pe de alta parte o intensificare a activitatii de constructie va duce la majorarea preturilor de dezvoltare.

In prezent, Adama vinde locuintele din complexurile pe care le are in Romania cu un pret mediu de 900 euro/mp.

Compania a inceput anul trecut lucrarile de constructie la faza a doua a proiectelor Optima si Edenia, ambele in Titan, totalizand circa 200 de locuinte, investitie de 14 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari 2013 Adama, #proiecte imobiliare 2013 Adama, #piata imobiliara Romania 2013 , #Apartamente noi