Dezvoltatorii imobiliari trebuie sa mai scada preturile, daca vor sa vanda

Luni, 07 Februarie 2011, ora 23:28
1689 citiri
Dezvoltatorii imobiliari trebuie sa mai scada preturile, daca vor sa vanda

Dezvoltatorii imobiliari vor fi nevoiti sa ofere reduceri substantiale de pret pentru a merge mai departe cu proiectele, majoritatea avand locuinte greu de vandut din cauza suprafetelor prea mari si implicit a preturilor ridicate, potrivit companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), informeaza Mediafax. 

" Oferta actuala de unitati rezidentiale este greu de comercializat atat din cauza pretului de vanzare, cat si a structurii acesteia, avand in majoritatea unitatilor suprafete prea mari.

Pentru a putea merge mai departe, dezvoltatorii vor fi nevoiti sa acorde reduceri substantiale de pret ", se arata intr-un studiu de piata al Jones Lang LaSalle.

Consultantii JLL apreciaza ca in conditiile actuale de piata noile investitii ar putea fi mai atractive, insa dezvoltatorii se vor concentra doar pe proiectele deja finalizate.

"Noile proiecte pot fi mult mai atractive, atat timp cat vor fi competitive financiar, vor avea un design adaptat pietei si in final un pret mai mic de vanzare", considera analistii companiei.

Acestia adauga ca si in conditiile in care dezvoltatorii au scazut preturile in ultimele trimestre din 2010, respectiv cu peste 6% in trimestrul trei si 3-4% in ultimele trei luni, sunt necesare noi reduceri, in vederea adaptarii acestora la bugetele gospodariilor din Romania.

Potrivit datelor Jones Lang LaSalle, oferta din 2010 a fost foarte scazuta, pe de o parte dezvoltatorii concentrandu-se pe proiectele aflate in derulare, iar pe de alta parte au fost descurajati sa mai propuna noi investitii de o piata rezidentiala aproape blocata.

"Atata timp cat oferta actuala nu corespunde puterii financiare a potentialilor cumparatori sau asteptarilor acestora, este posibil ca deblocarea pietei rezidentiale sa mai dureze cateva luni.

Statistic, 2010 va fi raportat ca un an in care constructia de unitati rezidentiale a fost cu mult sub cererea locala", au mai spus consultantii LaSalle.

In primele trei trimestre din 2010, Jones Lang LaSalle apreciaza ca au fost finalizate circa 1.000 de locuinte, nivel apropiat cu cel din 2000. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezvoltatori imobiliari, #imobiliare, #apartamente noi, #preturi imobiliare, #apartamente ieftine , #Apartamente ieftine