Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noile preturi oferite de banci pentru apartamentele cu doua camere executate silit

Noile preturi oferite de banci pentru apartamentele cu doua camere executate silit


Apartamentele cu doua camere executate silit de banci pot fi cumparate la preturi de doua ori mai mici decat cele care se afla in ofertele dezvoltatorilor de pe piata libera. Numarul de imobile executate silit la preturi mici este mult mai mare acum decat in urma cu trei ani si este in continua crestere. Unele locuinte costa mai putin de 20.000 de euro si se afla in zone centrale din marile orase ale tarii.

"Cei interesati au invatat deja ca, daca la prima licitatie, bunul nu se vinde, la a doua, pretul va scadea obligatoriu cu 25%. Asadar, in 90% dintre cazuri, in ultima vreme, nu se prezinta nimeni la prima licitatie pentru bunurile executate silit si astfel bancile sunt fortate sa porneasca a doua licitatie de la 75% din pretul evaluat initial", a declarat Elena Puica, directorul comercial al portalului executari.com.

Conditiile de participare la licitatii impun depunerea unei garantii in valoare de 10% din pretul de evaluare initial intr-un cont bancar la dispozitia executorului. Banii trebuie depusi de obicei cu cateva zile inainte de data licitatiei, iar daca licitatia nu are un castigator, suma este inapoiata, dupa ce se transmite o solicitare in acest sens, potrivit art. 514 din Codul de procedura civila.

Apartamente cu doua camere care valorau cel putin 150.000 de euro in perioada de boom imobiliar se vand acum, de catre banci, la preturi si de trei ori mai mici. Capitala ramane zona cu cele mai scumpe locuinte executate silit, la preturi de minim 16.900 de euro, dar in marile orase din tara, un apartament cu doua camere poate fi achizitionat si cu mai putin de 10.000 de euro.

Locuinte executate silit de BCR

In portofoliul BCR exista apartamente de doua camere vandute la preturi ce variaza intre 20.000 de euro si 267.000 de euro, in cazul unui apartament cu o suprafata de 155 metri patrati, in sectorul 1 al Capitalei. Cea mai ieftina locuinta scoasa la vanzare de BCR este o garsoniera din judetul Mures, cu o suprafata utila de 23 metri patrati.


Apartament in Bucuresti, executat silit de BCR

In Bucuresti preturile apartamentelor cu doua camere variaza intre 25.000 de euro si 150.000 de euro. Costuri asemanatoare sunt si in alte orase mari din tara, precum Timisoara, Cluj sau Iasi. Apartamentele cu doua camere sunt vandute cu preturi cuprinse intre 33.000 si 132.000 de euro in Timisoara.

Pentru acelasi tip de locuinta, tariful variaza intre 15.000 si 40.000 de euro in Cluj. In Iasi, apartamentele cu doua camere pot fi cumparate si cu mai putin de 10.000 de euro, dar in zonele de periferie, iar suprafata utila disponibila este mai mica de 29 de metri patrati.

Apartamente de la 16.900 de euro in oferta Raiffeisen

Cel mai ieftin apartament din Capitala, executat silit de Raiffeisen, are o suprafata de 37 metri patrati si grad 2 de confort. Locuinta are usa metalica la intrare, parchet, gresie, faianta si aparat de aer conditionat si se afla in sectorul cinci.

La polul opus, cel mai scump apartament scos la vanzare de Raiffeisen, in Bucuresti, costa 244.000 de euro, are o suprafata utila de 139 metri patrati si a fost construit in 2006.

Apartament in Timisoara, executat silit de Raiffeisen

In Timisoara, preturile incep de la 9.300 de euro, in cazul unui apartament clasificat cu nivelul 3 de confort, construit in 1970 si cu o suprafata de 35 de metri patrati.

In Constanta, cele mai ieftine apartamente executate silit costa 16.000 de euro si se afla intr-un bloc construit in 1985. In Brasov si in Iasi, tarifele incep de la aproximativ 15.000 de euro si depasesc 80.000 de euro, in cazul locuintelor cu o suprafata de peste 65 metri patrati.

Apartamente exexutate silit de Piraeus Bank

In Bucuresti, Piraeus Bank executa silit patru apartamente cu doua camere in sectorul 1. Pretul variaza intre 42.750 de euro si 69.300 de euro. In Constanta, Piraeus executa silit trei apartamente cu doua camere, iar pretul minim porneste de la 39.000 de euro.

In Cluj, banca executa doua apartamente cu doua camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati fiecare. Prima locuinta este scoasa la vanzare pentru 39.000 de euro, in timp ce a doua este vanduta pentru 45.000 de euro.

Apartamente executate de BRD

Printre locuintele executate silit de BRD se afla apartamente cu doua si trei camere, din sectoarele 1 si 2 ale Capitalei. De exemplu, pe Soseaua Fabrica de Glucoza, un apartament de doua camere, cu o suprafata de 80 de metri patrati este scos la vanzare, la un pret de aproximativ 147.000 de euro.


Apartament executat silit de BRD

Tot in portofoliul apartamentelor executate de BRD se mai afla si o locuinta cu trei camere, in sectorul 1, pe strada Ion Oteleseanu. Pretul solicitat in anuntul postat pe executari.com este de aproximativ 74.000 de euro.

Locuinte mult mai ieftine se afla in orasele Ploiesti si Bistrita. Cu 34.500 de euro poate fi achizitionat un apartament de doua camere, cu o suprafata de 48 metri patrati, pe strada Aleea Codrului, din Ploiesti. Locuinta se afla la etajul trei. Un apartament cu o suprafata similara este scos la vanzare cu 27.450 de euro, in Bistrita.

Oferta Banca Romaneasca

Banca Romaneasca executa silit doar doua apartamente: unul de doua camere, aflat in judetul Mures, si unul de patru camere, in Bucuresti. Pe site-ul bancii nu sunt mentioanate tarifele pentru care locuintele pot fi cumparate, ci doar ca pretul de pornire al licitatiei este de 75% din valoarea costului evaluat.

Locuinta de la ING

ING executa silit un singur apartament cu doua camere in Bucuresti, potrivit site-ului oficial. Locuinta are o suprafata totala de 53 de metri patrati, se afla pe strada Baba Novac, din sectorul 3 si poate fi cumparat pentru 32.500 de euro. ING mai executa imobile si in judetele Iasi, Cluj, Timis si Constanta, dar nu sunt apartamente cu doua camere, ci proprietati formate din casa si teren sau din casa si dependinte.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 9772 ori