Euro Insol scoate la vanzare proiectul imobiliar Citadella Titan pentru 6,85 milioane de euro

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 12:04
2080 citiri
Euro Insol scoate la vanzare proiectul imobiliar Citadella Titan pentru 6,85 milioane de euro

Planul de reorganizare a companiei BRC Business Group, dezvoltatorul ansamblului de locuinte Citadella Titan, prevede fie valorificarea intregului proiect imobiliar la pretul de 6,85 milioane de euro, fara TVA, fie vanzarea acestuia pe unitati locative, in sistem retail, la pretul de 10,402 milioane de euro, fara TVA.

Potrivit unui comunicat al Euro Insol, in calitate de administrator judiciar, planul de reorganizare a companiei BRC Business Group a fost aprobat de Adunarea Creditorilor, in sedinta de joi, 26 septembrie.

In afara de valorificarea proiectului imobiliar, planul permite si darea in plata a intregului activ Citadella Titan catre creditorul garantat Banca Comerciala Romana si/sau catre orice alta persoana fizica si/sau agent economic care se subroga in drepturile si obligatiile creditorului garantat.

Societatea BRC Business Group a fost constituita in 2006 de un grup de investitori din Marea Britanie, Olanda si Israel. Ca efect al crizei financiare si al prabusirii pietei imobiliare, la 26 ianuarie 2012, societatea si-a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti. Initial, a fost numit administrator judiciar CII Sava Jenica Cristinel, pentru ca, la data de 7 februarie 2013, instanta sa ia act de decizia creditorului majoritar, BCR, de numire a Euro Insol ca administrator judiciar.

BRC Business Group are datorii de 71 milioane de lei, din care 38 de milioane de lei catre BCR.

Citadella Titan este singurul proiect finalizat de grupul de investitori in Bucuresti. Ansamblul se compune din doua blocuri de cate 14 etaje fiecare, cuprinzand 224 de apartamente cu una, doua si trei camere.

Euro Insol administreaza cele mai mari proiecte imobiliare din tara, totalizand peste 2.300 de apartamente in ansambluri rezidentiale, precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, Silver Mountain, Green City, Verdi Park.

#vanzare Citadella Titan, #insolventa Citadella Titan, #insolventa proiecte imobiliare, #Euro Insol Citadella Titan , #Ansamblu rezidential