Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dilema viitorului proprietar: bloc sau cartier

Dilema viitorului proprietar: bloc sau cartier
Apartamentele in blocuri individuale sint mai ieftine, dar ansamblurile rezidentiale ofera mai multe facilitati. Oferta de locuinte noi este compusa, intr-o proportie covirsitoare, din doua tipuri de unitati locative: apartamentele in ansambluri rezidentiale si cele in blocuri individuale.

"Cele mai multe cereri, aproximativ 80%, sint inregistrate din rindul reprezentantilor clasei medii si medii plus", spune Irina Petrescu, director de vinzari rezidentiale in cadrul companiei imobiliare Esop. Chiar daca aparent intre cele doua tipuri de locuinte nu sint diferente foarte mari, intre acestea exista asemanari doar la pret si dimensiuni. Diferentele conteaza totusi.

Astfel, intr-un ansamblu rezidential exista reguli de convietuire. "Inainte de a cumpara un apartament intr-un condominiu este bine ca viitorii locatari sa studieze cu atentie conditiile si regulile impuse pentru a-si da seama daca oferta propusa se potriveste cu stilul lor de viata", considera Irina Petrescu. Regulile referitoare la modificarile in apartamente si la mentinerea linistii sint mai atent urmarite in aceste ansambluri rezidentiale. La capitolul avantaje pot fi trecute delimitarea fata de vecinatati, dar si facilitatile oferite, in multe cazuri, de dezvoltatori. Pe piata romaneasca, proiectele de tip condominiu ofera facilitati precum gradinita, pista de jogging, sali de fitness, aerobic, jacuzzi, restaurant si minimarket, curatatorie ecologica, spalatorie auto, personal de paza si sistem de securitate permanent, precum si piscina.

Sint si dezavantaje: pretul mai mare, generat de facilitati, dar si cheltuielile de intretinere mai mari. Astfel, daca pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential destinat clasei de mijloc pretul este de 1.200-1.600 de euro/mpc, cost in care intra TVA, o locuinta intr-un bloc individual poate fi si cu 20% mai ieftina. Si intretinerea poate fi dubla in noile cartiere. "Trebuie de asemenea sa luam in calcul eventualele probleme de infrastructura, dar si posibilitatea de prelungire a termenelor de finalizare, generata de amploarea unui asemenea proiect", crede Irina Petrescu de la ESOP.

<a href=>http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17359&art=42133&cHash=7e18dd42e8Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1411 ori