Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresterea concurentei obliga dezvoltatorii imobiliari sa ofere si solutii de finantare

Cresterea concurentei obliga dezvoltatorii imobiliari sa ofere si solutii de finantare

Intensificarea concurentei pe piata imobiliara obliga dezvoltatorii de proiecte rezidentiale sa isi imbunatateasca ofertele, pentru a atrage clienti noi, prin gasirea unor noi solutii de finantare, sustin consultantii imobiliari ai companiei DTZ Echinox.

Dezvoltatorii imobiliari incearca sa ofere cat mai multe facilitati privind modalitatea achizitiei. Ei accepta plata unui avans de 25% la antecontract, iar restul de 75% la predare sau au incheiat parteneriate cu banci si institutii financiare care ofera termeni cat mai atractivi la obtinerea unui credit ipotecar, potrivit reprezentantilor DTZ.

Analistii imobiliari mai spun ca sistemul buy-back imobiliar este oferit de anumiti dezvoltatori de pe piata ansamblurilor rezidentiale de clasa medie. Prin sistemul buy-back imobiliar, oamenii pot da apartamentul vechi, la schimb, pentru cel nou, urmand ca la final sa achite diferenta.

Initiatorii proiectelor imobiliare se bat in oferte si sustin ca le pot acorda clientilor o serie facilitati privind confortul de a locui in cadrul unui complex si de a beneficia de servicii precum: paza si monitorizare continua sau spatii de parcare, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, spatiu de jogging, gradinite, minimarketuri, etc.

Concurenta dintre dezvoltatorii din piata imobiliara romaneasca s-a accentuat datorita numarului mare de proiecte si noului concept de locuinta in cadrul unui ansamblu rezidential, prin care acestia incearca sa castige increderea clientilor si notorietate pe acest segment de piata, potrivit reprezentantilor DTZ.

"Consideram ca fiecare nou proiect care va fi anuntat pe piata va oferi un plus de avantaje care sa reflecte nevoile si asteptarile acestui segment de clienti", a declarat pentru NewsIn consultantul senior in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox, Claudia Dascalescu.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este, din noiembrie 2002, reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 959 ori