Locuinte ANL scoase la vanzare

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 00:47
1650 citiri
Locuinte ANL scoase la vanzare

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Ordonanta de Urgenta privind modificarea Legii nr. 152/1998, iar locuintele ANL destinate exclusiv angajatilor din invatamant si sanatate vor putea fi cumparate de chiriasi, informeaza ziare.com.

Locuintele destinate exclusiv inchirierii tinerilor specialisti din invatamant sau sanatate se vor putea vinde titularilor contractelor de inchiriere, numai la solicitarea acestora, dupa expirarea a minimum un an de inchiriere neintrerupta catre acelasi titular si/sau catre persoana in beneficiul careia s-a continuat inchirierea in conditiile legii, fara ca vanzarea sa fie conditionata de varsta solicitantului.

In acest scop, regimul juridic al acestor locuinte a fost schimbat, fiind trecute din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului, fiind in administrarea autoritatilor administratiei publice centrale din domeniul invatamantului, respectiv din domeniul sanatatii, sau in administrarea unor unitati aflate in subordinea ori sub coordonarea acestor autoritati.

Vezi stirea intreaga pe ziare.com

#angajati, #anl, #chiriasi, #invataman, #locuinte, #sanatate , #ANL