Afaceri "nesimtite" cu locuinte ANL

Luni, 22 August 2011, ora 07:29
1845 citiri
Afaceri "nesimtite" cu locuinte ANL

Cristian Rizea, deputatul PSD cu Ferrari pus pe numele soferului, cercetat de procurorii anti­co­ruptie, dar si de inspectorii fiscali si cei de integritate, este unul dintre cei care au facut afaceri cu locuintele subventionate de stat, scrie Evenimentul Zilei.

In 2002, cand Cristian Rizea, presedintele Agentiei Nationale pentru Tineret, a semnat contractul cu ANL pentru construirea unei vile intr-un nou cartier pe malul lacului Grivita, facili­tatile erau "fara numar" - TVA zero, dobanda mai mica decat cea de la banca, basca utilitatile (apa, curent electric, gaze, canalizare) aduse gratis in casa (vila-n.n.).

Rizea a platit pentru vila 72.500 de euro, plus o dobanda subventionata de numai 9%. Receptia vilei a avut loc la 18 februarie 2004.

Un an mai tarziu, Rizea a achitat creditul si a vandut vila cu 180.000 de euro, obtinand un profit de aproape 110.000 euro, cu toate subventiile incluse (TVA platit de stat, dobanda sub­ven­tionata, utilitati gratis). Cumparatorul casei a fost fiica, de 24 de ani, a lui Marin Dinu, decanul facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
#anl, #locuinta, #afaceri , #ANL