MLSLeader aduce in Romania primul sistem de listare multipla pentru agentiile imobiliare

Vineri, 17 Noiembrie 2006, ora 05:53
1458 citiri

MLS Servicii Imobiliare, impreuna cu partenerul sau FBS Financial Business Systems Inc- North Dakota, USA, au demarat primul sistem de listare multipla pentru agentiile imobiliare din Romania - MLSLeader, se arata intr-un comunicat al companiei de gestiune imobiliara.Parteneriatul s-a incheiat in 2006, iar Sistemul Online a fost lansat in Romania la 1 iunie 2006, pentru doua piete mici regionale, respectiv Ramnicu Valcea si Sibiu. In momentul de fata sistemul MLSLeader este perfect operational, are toate functiunile, exact ca orice alt Serviciu MLS din America de Nord.

Sistemul MLSLeader va fi operational pentru zona Bucuresti incepand cu luna ianuarie 2007. Lansarea oficiala a sistemului MLSLeader va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie in Bucuresti. MLS-ul este o organizatie de profesionisti imobiliari care primeste de la membrii sai (agenti imobiliari si evaluatori) informatii despre proprietatile listate care sunt disponibile. Apoi, publica aceasta lista cu proprietati disponibile catre toti ceilalti membri ai sai. Listingurile proprietatilor sunt remise catre MLS si o lista computerizata este generata pentru toti membrii sai. Acest proces este atat in beneficiul vanzatorilor cat si al cumparatorilor.

Vanzatorii beneficiaza pentru ca, mult mai multi agenti vor vedea proprietatile lor. In acest fel, creste probabilitatea ca agentii membri ai serviciului sa aduca cumparatori calificati pentru proprietatea disponibila. Cumparatorii beneficiaza de MLS pentru ca vor avea o alegere mult mai larga asupra proprietatilor potrivite din care sa selecteze. Atat cumparatorii, cat si vanzatorii sunt avantajati de sistemul MLS, deoarece acesta creste vizibilitatea proprietatilor listate de vanzatori prin agentii lor, in timp ce ofera cumparatorilor mai multe optiuni, in momentul in care isi cauta o casa.

Sistemul de cooperare MLSLeader ofera pentru Agentiile si pentru Agentii Imobiliari membri beneficii inegalabile in dezvoltarea afacerilor lor. In primul rand, este vorba despre obtinerea de contracte de reprezentare exclusiva, ceea ce inseamna pentru agenti mai multa siguranta, mai mult profesionalism si mai multi bani. "Ceea ce face MLSLeader este si ii scuteasca pe proprietari de efortul de a merge la toate agentiile imobiliare. MLSLeader garanteaza o mai mare expunere a proprietatilor catre agentiile colaboratoare decat ar putea sa o asigure de unii singuri proprietarii", a afirmat Sorin Udrea, manager general la MLSLeader Romania.

MLSLeader asigura transmiterea operativa a datelor despre proprietati catre clientii tuturor agentiilor imobiliare membre. In plus, MLSLeader pune la dispozitia agentiilor toate formularele necesare: contracte de reprezentare exclusiva, aditionale, oferta de cumparare (precontract), fise detaliate de descriere a tuturor tipurilor de proprietati imobiliare, chiar modele de contracte pentru cumparatori.

Sistemul MLS a debutat la inceputul secolului XX, in Statele Unite, iar el functioneaza in forma actuala de la inceputul anilor 1990. In ultimii doi ani, 2004 si 2005, Sistemul Flexmls, apartinand FBS a fost considerat Nr. 1 in lume, din punctul de vedere al satisfactiei consumatorilor, distinctia fiind acordata de Clareity Consultants, cea mai prestigioasa firma Nord Americana de consultanta in domeniul tehnologiei si informatiei in imobiliare.

Rompres