In disperarea de a vinde, unele agentii nu mai cer comision cumparatorilor

Marti, 31 Martie 2009, ora 11:20
2284 citiri
In disperarea de a vinde, unele agentii nu mai cer comision cumparatorilor

Reducerea drastica a numarului de tranzactii din ultima perioada, datorata imposibilitatii multor potentiali cumparatori sa obtina credite de la banci, ii face pe agentii imobiliari sa fie dispusi sa accepte o negociere a comisionului pe care il cer vanzatorului si cumparatorului.

"Majoritatea clientilor vor sa negocieze comisionul si ofera, in loc de 3%, intre 2 si 2,5%. In unele cazuri suntem nevoiti sa acceptam pentru a face tranzactia", ne-a declarat Jeni Dima, agent imobiliar in cadrul companiei Coldwell Banker.

Asta inseamna ca pentru o garsoniera cu o valoare de 40.000 de euro, in loc sa platiti un comision de 3%, adica 1.200 de euro, puteti negocia 2%, adica 800 de euro.

La unele agentii, precum Re/MAX 4U, pentru jumatate dintre ofertele de vanzare ale apartamentelor, cumparatorul nu este nevoit sa plateasa comision, si asta pentru ca este suportat in intregime de vanzator, presat de preturile in continua scadere.

Sebastian Deac, agent imobiliar la Re/MAX Advantage, spune ca negocierea comisionului depinde foarte mult si de valoarea imobilului care urmeaza a fi tranzactionat.

#agentie, #comision, #criza, #imobiliara , #Agentii imobiliare