Imobiliare.ro va investi 100.000 de euro in lansarea unui indice imobiliar national

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 11:30
1445 citiri
Imobiliare.ro va investi 100.000 de euro in lansarea unui indice imobiliar national

Imobiliare.ro a invetit 200.000 de euro intr-un nou portal destiant pietei de profil si pregateste lansarea unui indice imobiliar national pentru care va investi sub 100.000 de euro, a anuntat, marti, directorul general, Adrian Erimescu.

"In cele doua luni de testare live, portalul fiind lansat in beta in data de 28 iulie, am cautat sa interactionam direct cu vizitatorii nostri. Rezultatele sunt demne de luat in considerare. Am primit un feed-back generos referitor la rafinarea cautarii si navigare", a spus Erimescu.

Potrivit acestuia, pana in prezent, investitiile se ridica la 200.000 de euro. Suma cuprinde achizitii de componente hard si licente pentru programe informatice, servicii de consultanta si cheltuieli cu salariile.

De asemenea, Adrian Erimescu a precizat ca imobiliare.ro va lansa, pana la finele anului, un indice imobiliar national ca un instrument referinta de masurare a evolutiei preturile de pe piata rezidentiala din Romania. Potrivit directorului general al companiei, investitia necesara in lansarea acestui indice este de sub 100.000 de euro.

Indicele va monitoriza preturile apartamentelor din cele mai mari 11 orase ale tarii, unde exista o suficienta activitate imobiliara. "Acest indice nu va fi bazat pe preturile de tranzactionare, ci pe cele anuntate de proprietari", a precizat Erimescu.

Acesta a adaugat ca diferenta dintre pretul de tranzactionare si cel cerut de proprietari poate fi de 15% pana la 30%.

Directorul general al imobiliare.ro a mai spus ca pentru a sparge blocajul si a restabilii increderea consumatorilor finali in agentiile imobiliare, acestea din urma trebuie sa garanteze pentru anunturile promovate. Astfel, imobiliare. ro a lansat inca din toamna lui 2008 acest serviciu de garantare a ofertelor publicat de catre agentiile imobiliare.

"In momentul de fata avem publicate 10.000 de anunturi imobiliare garantate dintr-un total de aproximativ 140.000 de oferte actualizate in ultimile 30 de zile. Vrem ca pana la sfartitul anului toate anunturile sa fie garantate", a mai spus Erimescu.

Pentru publicare unui anunt garantat siteul percepe o taxa de 15 euro pe luna, in timp ce agentiile care nu vor sa publice anunturi garantate platesc 40 euro pe luna pentru oricate anunturi publicate.

"In cazul in care o agentie nu respecta prevederiel contractuale si publica o oferta garantat care nu concorda cu realitatea, toate anunturile acesteia sunt scose din site pe o perioada de trei zile, la o prima abatere, la cea de-a doua abatere perioada creste la sapte zile, iar la a treia abatere contractul se reziliaza pe o perioada de sase sau 12 luni", a declarat Adrian Erimescu.

Acesta a mai precizat ca aproape 40% din agentile cu care compania colabora in anul 2008 au falimenta in 2009, in momentul de fata imobiliare.ro colaborand cu 650 de agentii din toata tara. "Pentru acest an ne-am propus sa castigam cota de piata prin atragerea de clienti noi si sa crestem venitul mediu pe client. Odata cu schimbarile aparute in piata va veni un val nou de agentii imobiliare adaptate la conditiile actuale", a mai declarat Erimescu.

 

#imobiliar, #real, #estate, #indice , #Agentii imobiliare