Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurisko: Cele mai spumpe care sunt in Aviatorilor/Primaverii: 2.150 euro pe metru

Eurisko: Cele mai spumpe care sunt in Aviatorilor/Primaverii: 2.150 euro pe metru
Cea mai scumpa zona rezidentiala din Bucuresti este Aviatorilor-Primaverii, cu preturi medii de vanzare de 2.150 euro pe metru patrat in 2005, iar cele mai mari chirii se regasesc in zona Kiseleff, cu 4.200 euro pe proprietate, potrivit agentiei imobiliare Eurisko.Preturile locuintelor din zona Aviatorilor-Primaverii au crescut anul trecut de la o valoare medie de 1.580 de euro pe metru patrat la 2.150 de euro pe metru patrat, suma care nu include TVA, se arata intr-un comunicat al agentiei.
Reprezentantii companiei imobiliare mentioneaza ca zona este preferata, atat pentru vanzare cat si pentru inchiriere, datorita gradului ridicat de securitate oferit, in conditiile in care sunt multe resedinte oficiale si diplomatice, precum si ca urmare a existentei unor constructii de calitate, a spatiilor verzi si a cluburilor si restaurantelor de lux.

Cu cei 4.200 de euro pe proprietate, in crestere cu 125 de euro fata de anul 2004, zona Kiseleff domina topul celor mai scumpe chirii din Bucuresti.

Cele mai atractive zone din Capitala, pe segmentul rezidential, sunt cele adiacente centrului, amplasate in apropierea bulevardelor Primaverii, Aviatorilor, Floreasca si Kiseleff, unde nivelul chiriilor si al preturilor de vanzare inregistreaza cresteri usoare, ca urmare a ofertei din ce in ce mai reduse. Analiza Eurisko urmareste evolutia preturilor in perioada 2002-2005.

Eurisko a calculat preturile la vanzare ca valoare medie pe metru patrat construit, fara a include TVA. Analiza a urmarit diferite tipuri de imobile, ca suprafata si an ca constructie.

Nivelul chiriilor a fost calculat ca medie a tarifelor si a dimensiunii spatiilor, fiind incluse apartamente cu 1-4 dormitoare si vile. Chiriile prezentate nu contin TVA.

Bloombiz


www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 888 ori