Cum sa faci bani stand degeaba

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 15:08
4784 citiri
Cum sa faci bani stand degeaba

Poti sa-ti umpli buzunarele fara sa faci nimic, cu conditia sa fii proprietar de vila aratoasa intr-o zona circulata, cu o curte individuala si fara pereti comuni cu alta casa

Vilele care indeplinesc aceste conditii si sunt amplasate in zone precum Piata Unirii, Piata Universitatii, Calea Mosilor, Piata Victoriei, Dorobanti, Primaverii sau Bd. Kisseleff sunt cele mai ravnite pentru amenajarea restaurantelor, ne asigura agentii imobiliari.

"Vilele pretabile pentru amenjarea unui restaurant se inchiriaza cu 20-25 euro/mp. Curtea trebuie sa fie individuala si nici un alt vecin sa nu detina cota indiviza din curtea respectiva, pentru ca ar perturba activitatea. De asemenea, foarte important pentru acest tip de afacere este ca imobilul sa nu aiba calcan, perete comun cu o alta casa", explica specialistii Eurometropola.

Un astfel de spatiu in Roma pe una dintre cele mai populate artere se inchiriaza cu pana la 6.800 euro/an, iar in Milano, cu 6.400 euro/an.

Amenajarea de restaurante se poate face si la primele niveluri ale cladirilor de birouri cu peste 5.000 mp inchiriabili, astfel incat cei din cladire sa fie clientii restaurantului. Astfel de spatii sunt si mai scumpe si se se inchiriaza cu 30- 40 euro/mp.

 Chiar daca vila nu se afla intr-o zona ultracentrala poate fi profitabila.  Cartierul  nu este un criteriu primordial pentru clienti, succesul afacerii depinzand mai degraba de specificul restaurantului, de servicii si de preturile pe care le practica.

"Sunt si proprietari care refuza amenajarea unui restaurant intr-o casa daca aceasta a avut pana acum destinatie strict rezidentiala. De cele mai multe ori, acestia invoca uzura casei - o conceptie gresita, pentru ca aproximativ acelasi grad de uzura exista si daca vila se transforma in rezidenta. De asemenea, in contractul de inchiriere care se semneaza intre proprietar si chirias exista o clauza in care se specifica obligatia chiriasului de a-i preda proprietarului imobilul in aceeasi stare in care a fost preluat", arata sursa citata.

Pentru proprietarii de vile, a permite amenajarea unui restaurant in interior este o varianta mult mai avantajoasa, atat din punct de vedere financiar, cat si ca durata a contractului de inchiriere, care poate fi si de pana la 10 ani.

Multe dintre aceste vile construite in urma cu mai bine de 70 de ani au fost deja renovate si modernizate de catre proprietarii care au intrevazut in acestea o oportunitate de afacere.

Modernizarea si consolidarea unei astfel de vile, inclusiv interventia asupra structurii de rezistenta, poate costa chiar si peste 1.000 de euro/mp construit.

 

sursa: Bloombiz

#afaceri, #consolidare, #modernizare, #om, #restaurant, #vila , #Agentii imobiliare