Century 21 Romania vizeaza o cota de 10% din piata imobiliara din Bucuresti pana in 2010

Joi, 10 Aprilie 2008, ora 13:16
1928 citiri
Century 21 Romania vizeaza o cota de 10% din piata imobiliara din Bucuresti pana in 2010

Una din cele mai mari retele de agentii imobiliare in regim de franciza la nivel global, Century 21, s-a lansat oficial pe piata din Romania unde are in plan deschiderea a 140 de agentii pana in 2012 si vizeaza o cota de piata de 10% din piata imobiliara din Bucuresti pana in 2009."In ceea ce priveste extinderea retelei, intentionam ca pana in 2012 sa avem in Romania cate o agentie membra a retelei Century 21 Romania la fiecare 50.000 de locuitori, concentrandu-ne pe orasele mari. Asta inseamna 140 de agentii pana in 2012. In acelasi timp, dorim sa reconfirmam tinta de afaceri stabilita pentru perioada urmatoare, aceea de a obtine o cota de piata de 10% din piata imobiliara din Bucuresti, pana la sfarsitul anului 2009", a spus vicepresedintele Century 21 Romania, Gabriel Alexandru.


Reteaua Century 21 Romania include la ora actuala 14 agentii detinute si operate in mod independent in Bucuresti si in tara. Pana la finalul anului curent, compania va semna inca cinci contracte de francizare, oferind drepturile de utilizare a brandului Century 21 unor agentii din Iasi, Bacau, Oradea, Craiova si Galati.


"In acest moment, Reteaua Century 21 Romania include cinci agentii in Bucuresti, cinci agentii in judetul Prahova si cate o agentie in judetele Brasov, Cluj, Timisoara si Constanta", a declarat presedintele Century 21 Romania, Thomas Lundin.


Reprezentantii Century 21 au mai spus ca piata rezidentala veche da deja semne de oboseala, iar preturile au inceput sa scada in anumite zone ale Capitalei, dar si in tara. "Din estimarile noastre preturile au scazut pe segmentul rezidential vechi in primele luni ale acestui an cu circa 7%. Este greu de spus cum va evolua pana la finalul anului, dar cred ca apartamentele vechi vor inregistra un regres de circa 10% in ceea ce priveste pretul", sustine Gabriel Alexandru.


Acesta mai spune ca in primele luni ale anului a scazut si numarul de tranzactii pe piata, iar in ceea ce priveste castigurile agentiilor imobiliare acesta nu va mai creste cu un procent de 100% cum s-a intamplat in 2007.


Century 21 Romania a anuntat joi si lansarea oficiala pe piata locala a "Golden Jacket", semnul oficial international distinctiv al brokerior si agentilor care fac parte din sistem. Reteaua Century 21 ofera o serie completa de servicii de real estate pentru persoane fizice si companii, de la consultanta in alegerea celei mai potrivite locuinte, solutii de finantare si servicii de auditare si evaluare, pana la intermedierea de tranzactii intre fonduri de dezvoltare si investitii internationale si companiile locale.


Century 21 Real Estate LLC este cel mai mare francizor mondial din domeniul imobiliar, furnizand servicii complete de pregatire profesionala, gestionare, administrare si marketing pentru Sistemul Century 21. Reteaua este alcatuita din peste 8.000 de agentii imobiliare, detinute si administrate independent, in 58 de tari si teritorii din intreaga lume. Century 21 Real Estate LLC este o filiala a Realogy Corporation, SUA.