Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ARAI: Afirmatiile potrivit carora agentiile imobiliare sunt vinovate de cresterea preturilor pe piata sunt complet false

ARAI: Afirmatiile potrivit carora agentiile imobiliare sunt vinovate de cresterea preturilor pe piata sunt complet false
Pe piata imobiliara, la fel ca si pe orice alta piata, preturile se stabilesc in functie de raportul dintre cererea si oferta de locuinte, o oferta in crestere ducand nu la majorarea, ci, dimpotriva, la reducerea preturilor de vanzare a locuintelor, se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Romane a Agentilor Imobiliari(ARAI).

'Afirmatiile potrivit carora ARAI tolereaza lipsa de reglementare a pietei imobiliare, sunt nefondate si false. La fel si afirmatiile potrivit carora agentiile imobiliare sunt vinovate, prin inmultirea ofertelor, de cresterea preturilor pe piata imobiliara sunt complet false. in realitate, preturile in crestere sunt o consecinta directa a majorarii, in ultimii ani, a cererii de locuinte intr-un ritm net superior cresterii ofertei. Pe de alta parte, pretul tot mai mare al terenurilor si costul din ce in ce mai ridicat al fortei de munca, sunt factori care conduc, la randul lor, la scumpirea locuintelor', apreciaza ARAI.

ARAI este o organizatie profesionala care si-a selectat riguros membrii, sustin reprezentantii acesteia. Din asociatie fac parte numai aproximativ 200 de agentii imobiliare din intreaga tara, care s-au angajat sa respecte cele mai riguroase standarde profesionale. ARAI este membra a unor organizatii internationale imobiliare - CEI, CEREAN, unde reprezinta piata imobiliara romaneasca, prin intermediul vicepresedintelui CEI, Cristian Popescu-Ialomita si a presedintelui CEREAN, Dan Negulescu.

Piata imobiliara din Bucuresti este invadata de o oferta imobiliara falsa, care determina supralicitarea preturilor, preciza, recent, un comunicat al reprezentantilor sistemului MagazinuldeCase.ro, remis Rompres.

'Daca analizam numarul ofertelor din piata ar rezulta ca agentiile imobiliare tranzactioneaza intregul Bucuresti o data pe an, adica fiecare proprietar isi scoate casa la vanzare macar o data. Oferta reala de imobile scoase la vanzare (nu a celor vandute), calculata pe baza anunturilor unice promovate de proprietari in media, s-a ridicat, in 2006, la aproximativ 42.000 de locuinte', se precizeaza in comunicat.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 678 ori