Agentiile imobiliare, obligate sa prezinte dezavantajele unei case

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 10:40
1619 citiri
Agentiile imobiliare, obligate sa prezinte dezavantajele unei case

In cel mult doua luni, agentiile imobiliare vor fi nevoite sa-i informeze pe cumparatori daca imobilele sunt afectate de zgomot, poluare, miros urat sau prezinta pericol de inundatii.Mai mult, vor trebui sa renunte la clauza contractuala care ii obliga pe consumatorii care se razgandesc sa plateasca penalizari uriase, informeaza Evenimentul Zilei.


In caz contrar, risca amenzi intre 3.000 si 30.000 de lei, potrivit unor prevederi propuse de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).


Potrivit presedintelui ANPC Dan Vlaicu, prevederile legislative vor intra in vigoare la sfarsitul acestui an. "Am facut aceste modificari ca urmare a numarului mare de reclamatii care vizau acest sector", spune Vlaicu.


Asadar, agentii imobiliari vor fi obligati sa-i informeze pe eventualii cumparatori, in scris, asupra nivelului estimativ al costurilor ce urmeaza sa fie suportate pentru obtinerea documentelor necesare incheierii tranzactiei, asupra planului urbanistic de dezvoltare a zonei si a situatiei juridice a imobilului.


Mai mult, vor fi nevoiti sa dovedeasca faptul ca nu scot la vanzare un imobil aflat in litigiu. De asemenea, consumatorul va fi informat asupra diferitelor inconveniente precum sursele de zgomot, poluare, miros, pericol de inundatii sau surpari.