Agentii imobiliare doar pe hartie

Miercuri, 18 Iulie 2007, ora 09:42
1106 citiri

Din cele aproximativ 1.700 de agentii imobiliare inregistrate in Bucuresti, doar 125 au o activitate economica normala: circa patru angajati si o cifra de afaceri anuala de 100.000 de euro, la un profit ce nu trece, in medie, de 8.000 de euro, rezulta dintr-o cercetare realizata de divizia din Romania a companiei americane Century 21 Real Estate, cel mai mare jucator mondial de pe piata agentiilor imobiliare in regim de franciza.

Acelasi studiu indica faptul ca aproape o treime din agentiile imobiliare din Capitala exista doar pe hartie: au venituri zero si au fost infiintate cel mai probabil de straini, pentru a putea derula tranzactii imobiliare, explica Gabriel Alexandru, vicepresedintele companiei.

Fond de investitii, caut agentie serioasa

"Agentiile medii fac afaceri in mod gresit. Daca vor continua asa, singura solutie pentru a supravietui ar fi sa se uneasca", spune Gabriel Alexandru.

Cu toate acestea, potential de crestere exista, atat timp cat tot mai multe fonduri straine de investitii se arata interesate sa investeasca in segmentul imobiliar autohton, iar randamentele sunt dintre cele mai atractive din regiune.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=314368>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>